Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skanus pyragas, kuris pakeis visus tortus! Daugiau niekur nebesidairysite

2 min. skaitymo

Puošnus trapios tešlos pyragas ir švelnūs ledai užkariaus jūsų širdis. Jį lengva paruošti, o rezultatas pranoks visus lūkesčius! Nuostabus tortas, kuris tikrai taps vienu mėgstamiausių jūsų šeimoje.

Pradėkime gaminti pyragą! Tai paprasta, bet labai skanu.

Ingredientai:

  • 2 kiaušinių;
  • 100 g cukraus (4 valgomieji šaukštai su kaupu);
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus arba vanilės paketėlis;
  • 80 ml saulėgrąžų aliejaus (4 šaukštai + 2 šaukšteliai);
  • 50 g sviesto (2,5 valgomojo šaukšto);
  • 360 g miltų (2+1/4 puodelio);
  • 10 g kepimo miltelių;
  • šiek tiek citrinos žievelės.

Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi (vanilinu), saulėgrąžų aliejumi ir sviestu. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir citrinos žievelę (tik geltonąją dalį). Išminkykite trapią tešlą.

Atpjaukite maždaug 1/3 tešlos ir įdėkite ją į šaldymo maišelį. Likusias 2/3 tešlos paskleiskite ant skardos dugno.

„Plombyro” kremas

Kol tešla šaldoma, pereikime prie įdaro!

Sudedamosios dalys:

  • 1 obuolys;
  • 1,5 šaukšto citrinos sulčių;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • 400 ml pieno;
  • 1 kiaušinio trynys;
  • 3 šaukštai cukraus;
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
  • 4 šaukštai kukurūzų krakmolo;
  • 200 ml grietinėlės (iš 20 %).

Paruošimas:

  1. Nulupkite obuolį, supjaustykite skiltelėmis. Įpilkite citrinos sulčių ir 2 valgomuosius šaukštus cukraus. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami virkite 5 minutes.
  2. Dabar pradėkite gaminti kremą! Į pieną įmaišykite kiaušinio trynį, 3 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų ir kukurūzų krakmolą. Pastatykite ant viryklės ir nuolat maišykite. Virkite, kol sutirštės.
  3. Į tirštą kremą supilkite 200 ml grietinėlės (20 % ar daugiau). Dar kartą išmaišykite, kad masė taptų vientisa. Į tą pačią vietą sudėkite troškintus obuolius.
  4. Surinkite ir iškepkite pyragą

Pyrago paruošimas:

  1. Pradėkite rinkti pyragą! Tešlą ištepkite kremu ir mentele paskirstykite.
  2. Iš šaldiklio išimkite gabalėlį tešlos ir jį sutarkuokite. Dėkite pyragą į įkaitintą 180/200 laipsnių orkaitę 25 minutėms.
  3. Paruošto pyrago viršų pabarstykite trupučiu cukraus pudros. Supjaustykite riekelėmis ir patiekite!
  4. Neįtikėtinas pyragas su ledais! Labai švelnus, neįtikėtinai skanus. O kiek jame grietinėlės! Tikras skanėstas, ypač su puodeliu arbatos!

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus