Vasara – kepsnių metas, todėl visada turėtumėte turėti po ranka keletą pačių skaniausių receptų. Žinoma, kiekvienas turi patikrintą mėsos marinavimo ir kepimo būdą, tačiau visada verta išbandyti ką nors naujo.
Yra daugybė kepsnių marinato variantų. Tačiau šiandien išbandysime ypatingą marinatą, kuris tikrai padarys mėsą minkštą ir labai švelnią.
Šašlykų marinavimas acte
Ingredientai:
– Reikės: 2 kg kiaulienos sprandinės;
– 1 kilogramas svogūnų;
– 1,5 litro vandens;
– 3 šaukštai acto;
– 2 šaukštai druskos;
– 2 šaukštai cukraus;
– pipirų ir prieskonių – pagal skonį.
Paruošimas:
- Mėsą supjaustykite jums patinkančiais gabaliukais, o svogūnus – žiedais.
- Sudėkite mėsą ir svogūnus į puodą ir įberkite druskos.
- Sumaišykite vandenį, druską, actą ir cukrų.
- Užpilkite mėsą marinatu ir palikite šaldytuve per naktį.
- Tada kepkite šašlykus ant žarijų, kol iškeps.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi