Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Smidrų sezonas jau čia! Smidrai su grybais, šonine ir parmezanu

1 min. skaitymo

Smidrai yra neįtikėtinai sveika daržovė, turinti antioksidantų ir flavonoidų. Dalijamės itin sezonišku patiekalu su smidrais.

Reikės:

  • 250 g smidrų;
  • 80 g šoninės;
  • 200 g grybų;
  • ypač geros kokybės alyvuogių aliejaus;
  • 30-40 g sviesto;
  • 4-5 skiltelės česnako;
  • druskos, pipirų;
  • parmezano sūrio.

Paruošimas:

  1. Smidrus nuplaukite ir nupjaukite kietąją dalį. Nulupkite maždaug 1/3 stiebo. Šparagus 1 minutę pavirkite pasūdytame vandenyje, tada iš karto perkelkite į ledinį vandenį ir atvėsinkite.
  2. Paimkite keptuvę, į ją įpilkite šiek tiek aliejaus pakepinkite grybus, kol taps auksinės spalvos, tada sudėkite česnaką, šoninę ir smidrus.
  3. Viską kartu kepkite vos 3-4 minutes, įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
  4. Viską sudėkite į lėkštę ir apibarstykite tarkuotu parmezanu!

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus