Keksiukai su sutirštintu pienu bus tikra puošmena ant jūsų stalo. Jie puikiai tinka bet kokiai progai. Šis kepinys ne tik džiugins sodriu skoniu, bet ir puikiai tiks prie rytinės kavos ar arbatos.
Sudedamosios dalys:
- Kvietiniai miltai – 200 g;
- Kakavos miltelių – 50 g;
- Kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
- Sodos – ½ šaukštelio;
- Druskos – žiupsnelis;
- Cukraus – 100 g;
- Augalinis aliejus – 100 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Pieno – 150 ml;
- Vanilės ekstraktas – 1 šaukštelis;
- Sutirštintas pienas – 12 šaukštelių (po vieną šaukštelį kiekvienam keksiukui).
Paruošimas:
- Sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą, druską ir cukrų.
- Kitame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, kiaušinį, pieną ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės.
- Atsargiai supilkite skystą mišinį į sausus ingredientus ir maišykite, kol susidarys vientisa, be gumulėlių tešla.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Paimkite keksiukų skardą ir į kiekvieną duobutę įdėkite po popierinę formelę. Kiekvieną formelę iki pusės užpildykite tešla, į vidurį įpilkite šaukštelį sutirštinto pieno, tada uždenkite likusia tešla.
- Dėkite keksiukus į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes. Ar keksiukai iškepę, galite patikrinti mediniu iešmeliu – jis turi būti sausas.
- Leiskite keksiukams 5-10 minučių atvėsti skardoje, tada atsargiai išimkite juos ir leiskite visiškai atvėsti ant grotelių. Patiekite su puodeliu kvapnios arbatos arba kavos.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai
Naujausi