Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Štai kaip svogūnai gali pagerinti jūsų sveikatą: 3 priežastys, kodėl verta juos valgyti

2 min. skaitymo

Svogūnai yra gana įprasta daržovė, kurią tikriausiai dažnai dedate į savo patiekalus. Tačiau galbūt nesuvokėte, kokios jos iš tikrųjų yra sveikos. Šiuose vaisiuose gausu mineralų, vitaminų ir maistingųjų medžiagų.

Jei svarstote, kokiomis daržovėmis rudenį papildyti savo racioną, kad sustiprintumėte imuninę sistemą ir pagerintumėte sveikatą, svogūnai yra puikus pasirinkimas. Pabandykite valgyti daugiau šios daržovės ir labai greitai pastebėsite rezultatus.

Svogūnuose gausu vitamino C

Vitaminas C paprastai siejamas su citrusiniais vaisiais, tačiau paprasti, pigūs svogūnai, kurių galite nusipirkti bet kurioje parduotuvėje, gali būti puikus šio vitamino šaltinis. Ši maistinė medžiaga padeda organizmui atsigauti ir formuotis kraujagyslėms.

Be to, vitaminas C yra antioksidantas, kovojantis su laisvaisiais radikalais. Specialistai rekomenduoja kasdien suvartoti 90 miligramų vitamino C. O vos vienas svogūnas gali suteikti iki 18 % šios maistinės medžiagos paros poreikio.

Sveikata yra vertingiausia, ką žmogus turi! Todėl ja reikia rūpestingai rūpintis, ypatingą dėmesį skiriant organizmo valymui nuo toksinų. Limfomedžiaga yra išbandytas organizmo detoksikacijos pagalbininkas. Vaistas gerina limfos tekėjimą, šalina toksinus iš visų organų ir audinių bei pasižymi detoksikuojamuoju poveikiu. Viskas tam, kad jaustumėtės ir atrodytumėte puikiai!

Svogūnų laiškai ir sveikata

Svogūnuose gausu skaidulinių medžiagų

Iš vieno vidutinio dydžio svogūno galite gauti nuo 21 iki 38 g skaidulinių medžiagų. Ši maistinė medžiaga reikalinga jūsų organizmui, kad ilgiau išliktumėte sotūs ir nepersivalgytumėte. Be to, reguliariai vartojamos skaidulos padeda sumažinti nutukimo riziką ir maitina žarnyno bakterijas (probiotikus).

Žali svogūnai yra sveikiausi

Jei svarstote, kaip kuo geriau išnaudoti svogūnus, geriausia rinktis žalius svogūnus. Pabandykite žalių svogūnų dėti į salotas ar sumuštinius.

Tačiau jei lengvai apkepsite, kad būtų minkšti, jie nepraras daugumos naudingųjų savybių. Mitybos specialistai yra įsitikinę, kad virti ar kepti svogūnai jums nepakenks, tačiau juose bus mažiau vitaminų ir antioksidantų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Odeta Bartkevičiūtė – gamtos mokslų specialistė ir KAIPKADA.LT straipsnių autorė. Mano tekstuose atgyja mūsų planetos gamta, augalijos ir gyvūnijos pasaulis. Su aistra tyrinėdama gamtos reiškinius, dalijuosi vertingomis įžvalgomis, padedančiomis geriau suprasti mus supančią aplinką ir jos išsaugojimo svarbą.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus