Yra daugybė būdų, kaip paruošti mėsą. Tačiau jei norite, kad mėsa būtų minkšta ir švelni, neapsieisite be marinato. Pavyzdžiui, mėsą galite marinuoti ne tik su actu, mineraliniu vandeniu ar majonezu, bet ir su arbata.
Marinuojame mėsa su arbata
Didelėje stiklinėje užplikykite porą pakelių bet kokios juodosios arbatos, o tada įdėkite nedidelius svogūno gabalėlius, keletą mėgstamų prieskonių bei druskos, kad skonis būtų dar ryškesnis.
Tada gautu gėrimu užpilkite mėsos gabalėlius keturioms valandoms. Gaminant paukštieną, marinavimui pakanka 30-60 minučių.
Užmarinuotą mėsą laikykite šaldytuve!
Po to mėsą nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Dabar galite drąsiai pereiti prie kito gaminimo etapo. Šią mėsą galima kepti orkaitėje, ant grotelių arba įprastoje keptuvėje. Ji nustebins jus savo minkštumu ir maloniu aromatu.