Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Svarainių uogienė žiemai: kaip pasigaminti aromatingų naminių skanėstų

1 min. skaitymo

Svarainiai – labai sveiki rudens vaisiai, iš kurių gaminama puiki uogienė. Tiršta, sodraus skonio ir aromato uogienė puikiai tinka kaip įdaras kepiniams arba priedas prie blynų ar blynelių. Tad tikrai verta pabandyti pasigaminti. Toliau pateikiame receptą.

Tirštos ir kvapnios svarainių uogienės receptas

Ingredientai:

  • Svarainiai – 1 kilogramas;
  • Cukraus – 700 gramų;
  • Vandens – 200 mililitrų;

Paruošimas:

  1. Išimkite kotelį ir šerdį, gerai nuplaukite svarainius, nulupkite ir supjaustykite mažais griežinėliais.
  2. Sudėkite žievelę ir šerdį į nedidelį puodą ir užpilkite stikline šalto vandens.
  3. Uždenkite puodą dangčiu, pastatykite ant ugnies ir virkite 10-15 minučių.
  4. Tada žieveles perkoškite ir gautą vandenį naudokite uogienei gaminti.
  5. Supilkite svarainių skilteles į puodą storu dugnu ir užpilkite vandeniu iš žievelių.
  6. Užvirinkite ir virkite pusvalandį, kol vaisiai suminkštės.
  7. Suberkite cukrų, išmaišykite ir sumaišykite iki tyrės konsistencijos.
  8. Užvirinkite ir virkite 15 minučių be dangčio, retkarčiais pamaišydami, kad svarainių uogienė nesudegtų.
  9. Perpilkite ją į stiklainius, sterilizuotus jums patogiu būdu, sandariai uždarykite ir per naktį apvyniokite antklode ar pledu.
  10. Kai uogienė atvės, ją galima laikyti bet kokioje temperatūroje.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus