Štai receptas, kaip pagaminti pačius minkščiausius mėsos kukulius, kokius kada nors valgėte! Tai tradicinis švediškas mėsos patiekalas, patiekiamas su bulvių koše ir grietinėlės padažu.
Mėsos kukuliai gali būti gaminami įvairiais būdais, naudojant skirtingas mėsos rūšis ir prieskonius. Padažai taip pat gali būti įvairūs – uogų, sūrio, grietinėlės, pomidorų. Šį patiekalą lengva paruošti, o rezultatas – nepakartojamas! Išbandykite patys!
Švediški kotletai
Jums reikės:
- Vištienos malta mėsa 700 g.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Duonos trupiniai 90 g.
- Druska pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Padažui
- Grietinėlė 10 % padažo 500 ml
- Miltams 2 šaukštai miltų
- Sviestas padažui 40 g
- Druska pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
- Į maltą vištieną sudėkite smulkintą svogūną, džiūvėsėlius, kiaušinius, druską ir pipirus ir viską gerai išmaišykite.
- Suformuokite nedidelius mėsos kukulius ir sudėkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 200 °C temperatūroje 20 minučių.
- Tuo tarpu paruoškite padažą. Į įkaitintą keptuvę sudėkite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite plakikliu iki vientisos masės ir užvirinkite.
- Į padažą sudėkite iškeptus mėsos kukulius, pavirkite 4 minutes ir patiekite. Jums turėtų patikti šie neįtikėtinai minkšti mėsos kukuliai. Mėgaukitės!