Sveikiau nei sviestas: kas yra ghee (ghi) sviestas ir kaip teisingai jį pagaminti?


Ghee (ghi) sviestas

Jei sviestą išlydysite pagal tam tikrą metodą, gausite , kuris yra labai sveikas ir puikaus skonio. Skaitykite toliau, kad sužinotumėte, kaip teisingai jį pasigaminti ir laikyti.

Ghee (ghi) sviesto gaminimas namuose

Sviesto lydymo orkaitėje procesas yra toks:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C temperatūros.
  2. Supjaustykite sviestą kubeliais ir sudėkite jį į gilų kepimo indą arba skardą storu dugnu, palikdami 8-9 cm tarpą iki indo viršaus.
  3. Dėkite indą neuždengtą į karštą orkaitę ir nemaišydami lydykite sviestą mažiausiai dvi valandas.
  4. Pasiruoškite kiaurasamtį, marlę ir gilų puodą. Įdėkite kiaurasamtį į puodą ir uždenkite keliais sluoksniais marlės audinio.
  5. Jei įgavo lydyto sviesto struktūrą, išimkite indą iš orkaitės, nugriebkite putas ir išlydytą masę perpilkite per marlę.
  6. Palikite sviestą atvėsti ant sietelio.
  7. Paruoškite stiklinį indą sandariu dangteliu ir, kai ghi atvės, perkelkite jį į indą ir laikykite šaldytuve.
  8. Laikymui geriausiai tinka stiklinis indas su sandariu dangteliu. Šaldytuve ghi galima laikyti iki mėnesio, o šaldiklyje – iki šešių mėnesių.
Išeiti iš AMP versijos