Tiesa ar mitas: kiek kontaktiniai lęšiai ar akiniai kenkia akims


Akiniai ar kontaktiniai lęšiai

Apie žmogaus sveikatą sklando daugybė mitų. Ypač daug visokių pasisakymų apie regėjimą. Ar kontaktiniai lęšiai ar akiniai kenkia akims?

Pavyzdžiui, yra nuomonė, kad akiniai ir kontaktiniai lęšiai gali pakenkti akims ir netgi sukelti priklausomybę. Tačiau Amerikos oftalmologijos akademija tikina, kad tai yra mitas, kuriuo nereikėtų tikėti.

Kada nešioti akinius ar kontaktinius lęšius?

Jei gydytojas rekomenduoja juos nešioti skaitant, dirbant kompiuteriu ar reguliariai, paisykite patarimo.

Amerikos oftalmologijos akademijos duomenimis, nuolatinis kontaktinių lęšių ar akinių nešiojimas gali žymiai sumažinti akių įtampą. Ir tai negali sukelti priklausomybės ar naujų regėjimo problemų.

Kada nešioti akinius?

Gydytojai mano, kad akinius dažniausiai reikėtų nešioti tuomet, kai pablogėja regėjimo aštrumas ir tai sukelia diskomfortą. Taip pat juos dėvėti gydytojas skiria tuo atveju, kai žmogus mato mažiau nei 7-8 eilutes ant regėjimo tikrinimo lentelės.

Kokiu požiūriu jums reikia akinių:

Kas atsitiks, jei nenešiosite akinių dėl regėjimo problemų

Jei žmogus blogai mato, bet atsisako nešioti akinius, regos organų raumenys nuolat įsitemps, kad kompensuotų refrakcijos trūkumą (vaizdo fokusavimą į tinklainę). Dėl to jie nepailsės. Po kurio laiko tokia įtampa lems tai, kad raumenys nebesusitvarkys su šia užduotimi, o regėjimas pradės blogėti.

Išeiti iš AMP versijos