Bananai paprastai išsilaiko neilgai, tačiau yra dar vienas būdas išlaikyti juos skanius net kelis mėnesius. Tinklaraštininkė Nicole Renard pažymėjo, kad viena dažniausiai daromų klaidų yra viso banano užšaldymas.
Tačiau yra būdas užšaldyti minkštus vaisius, kad jie būtų skanūs ilgą laiką. Bananai pirmiausia nulupami, o ne šaldomi su žieve. Taip išvengsite negražios rudos spalvos žievelės ir atšildžius išsaugosite geriausią šerdį. Nulupkite bananus ir sudėkite juos į didelį užtrauktuku uždaromą maišelį.
Nors kai kurie žmonės prieš užšaldymą vaisius mieliau pjausto griežinėliais, Nicole pasiūlė, kad, laikant juos sveikus, lengviau sekti kiekį, kuris sudaro vieną bananą.
Šaldiklyje vaisius galima laikyti iki trijų mėnesių.