Kaip pasigaminti tešlą, kuri tiktų koldūnams, čeburekams ir virtinukams? Tai labai paprasta.
Koldūnų tešla:
- 500 g miltų;
- 10 g druskos;
- 250 ml verdančio vandens;
- 50 ml saulėgrąžų aliejaus (rafinuoto).
Gaminimas:
1. Druską sumaišykite su verdančiu vandeniu, šį tirpalą ir aliejų supilkite į miltus. Iš pradžių išmaišykite plaktuvu, paskui išminkykite rankomis. Tačiau neilgai. Palikite tešlą dubenyje, uždenkite ją maistine plėvele arba rankšluosčiu. Palikite ją valandą kambario temperatūroje.
2. Išimkite tešlą, išmaišykite ją, tačiau miltų nedėkite. Tada tešlą sudėkite į maišelį ir 2-3 valandoms įdedėkite į šaldytuvą (atminkite, kad tešlą šaldytuve galima laikyti 2-3 dienas).
3. Stalą ir tešlą pabarstykite miltais. Ją iškočiokite ir išspauskite 6 cm skersmens apskritimus.
4. Tešlą paskirstykite ant delno, įberkite cukraus (pagal skonį), įdėkite 2-3 vyšnias (su kauliukais) arba be jų. Čia galite naudoti bet kokį pasirinką įdarą.
5. Paruoštą tešlą uždenkite maistine plėvele.
6. Koldūnus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 2-3 minutes.
7. Patiekite su sviestu arba grietine.