Kavos mėgėjai dažnai į kavą įpila grietinėlės ar pieno, tačiau yra ir daugiau įdomių variantų, kuriais galite paskaninti rytinę kavą. Pavyzdžiui, galite pridėti tarkuotos apelsino žievelės.
Kaip rašoma “Tastingtable”, natūralus žievelės rūgštumas gali stebėtinai sušvelninti karčią kavos rūgštelę. Be to, joje gausu aromatinių eterinių aliejų, kurie suteiks jūsų gėrimui nuostabiai gaivų skonį.
Norėdami išgauti nepaprastą kavą, atlikite toliau nurodytus veiksmus:
- patarkuokite apelsino žievelės;
- sumaišykite ją su malta kava;
- paruoškite kavą ir mėgaukitės.
Būkite atsargūs – jums reikia tik viršutinio apelsino sluoksnio, nes baltoji dalis yra karti ir gali sugadinti gėrimą.
Kiek ir kokios žievelės dėti į kavą?
Jei mėgstate saldžią kavą su cukrumi ir grietinėle, galite įdėti šaukštelį žievelės. Espresso ir amerikano mėgėjams geriau imti pusę šaukštelio.
Be to, kavą galima ruošti pridėjus kitų rūšių citrusinių vaisių, ypač citrinos ir laimo, žievelių. Taip kaskart galima išgauti naujų skonių. Juos taip pat galite derinti tarpusavyje.