Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tokios sultingos ir skanios žuvies dar niekada nevalgėte: kaip iškepti tokią žuvį?

1 min. skaitymo

Žuvį kepti orkaitėje yra daug sveikiau nei kepti keptuvėje pilnoje aliejaus. Svarbiausia, kad žuvis gautųsi sultinga ir skani. Išsaugokite orkaitėje keptos sultingos žuvies receptą.

JUMS REIKĖS:

  • raudonos žuvies (upėtakio, lašišos ir kt.) – 1 kg;
  • svogūnų – 150 g
  • morkų – 130 gr;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos, juodųjų pipirų, prieskonių pagal skonį;
  • žiupsnelis cukraus;
  • pomidorų sultys – 0,5 litro.

KAIP KEPTI:

  1. Žuvį išdarinėkite, pašalinkite pelekus ir supjaustykite maždaug 2-4 cm storio kepsniais.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Pabarstykite žuvį druskos, prieskonių, žolelių ir žiupsnelio cukraus mišiniu.
  3. Sudėkite kepsnius ant kepimo skardos, užpilkite aliejumi ir palikite 5-10 minučių marinuotis.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų ir įdėkite žuvį 25 minutėms.
  5. Nulupkite ir supjaustykite daržoves, apkepkite keptuvėje su aliejumi, pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių. Likus 10 minučių iki daržovių paruošimo supilkite pomidorų sultis ir išmaišykite.
  6. Kai žuvis bus paruošta, išimkite ją iš orkaitės ir įdėkite kepsnius į keptuvę su padažu 10 minučių.
  7. Dėl šio būdo žuvis bus dar skanesnė ir sultingesnė. Mėgaukitės!

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus