Dalijamės receptu, kuris leis labai skaniai paruošti pomidorus. Būtinai išbandykite ant grotelių keptus pomidorus – patiekalo skonis jus maloniai nustebins. Kad patiekalas būtų dar skanesnis, galite juos iškepti su savo gamybos salsa padažu.
Ant grotelių kepti pomidorai
Ingredientai:
- dideli pomidorai;
- saldus raudonasis svogūnas;
- česnakų;
- aitriosios paprikos;
- šviežios petražolės ir kalendros;
- citrinos arba laimo sulčių;
- druska;
- alyvuogių aliejus.
Paruošimo būdas:
- Visus ingredientus, išskyrus pomidorus, supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite. Kepimui rinkitės didelius, kvapnius ir saldžius pomidorus. Šiek tiek nupjaukite viršuje esančią odelę.
- Uždėkite juos ant didelės ugnies ir trumpai pakepkite. Kai odelė įtrūksta, pomidorus išimkite. Nulupkite odelę.
- Nuluptus pomidorus supjaustykite į 4-6 dalis, bet nepjaukite į kotelį. Būtent kotelis laikys griežinėlius kartu.
- Ant pomidorų griežinėlių užberkite druskos ir vėl dėkite juos ant grotelių. Palaikome juos minutę, kad kiekvienas pomidoras būtų įkaitęs ir šiltas.
- Patiekdami į lėkštę sudėkite pomidorus, gerai užpilkite prieš tai pagamintu salsa padažu.