Norint pagaminti tobulus čeburekus, svarbu naudoti tinkamą tešlą. Ji turi būti plona ir elastinga. Pateikiame čeburekų receptą.
Ingredientai:
- Miltai – 250 g
- Vanduo (verdantis vanduo) – 120 g
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai
- Druskos – 0,5 šaukštelio.
Įdaras:
- Kiauliena – 150 g
- Jautiena – 150 g
- Druska pagal skonį
- Juodųjų pipirų pagal skonį
- Žolelės (petražolės, krapai) – pagal skonį
- Česnakai – 2 skiltelės
Paruošimas:
- Mėsą permalkite per mėsmalę. Įberkite druskos, pipirų, smulkinto česnako ir žolelių. Gerai išmaišykite.
- Į tešlai skirtą dubenį supilkite augalinį aliejų ir druską. Suberkite miltus ir palaipsniui supilkite verdantį vandenį. Užminkykite tešlą.
- Pirmiausia tešlą sumaišykite šaukštu, o tada minkykite rankomis 7-10 minučių. Tešla turi būti standi, bet šiek tiek minkštesnė už koldūnų tešlą.
- Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę arba maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių pailsėti.
- Po pusvalandžio tešlą iškočiokite į labai ploną maždaug 20-23 cm skersmens “blyną”.
- Ant vienos pusės blyno dėkite šaukštą įdaro, tolygiai paskirstykite, nesiekdami kraštų apie 1,5 cm.
- Uždenkite įdarą kita tešlos puse, prispauskite, kad išsiskirtų oras. Uždarykite čebureką ir kraštus prispauskite šakute.
- Kepkite čeburekus dideliame kiekyje augalinio aliejaus įkaitintoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.
- Tešlai geriau naudoti aukštos kokybės kvietinius miltus.
- Jei tešla per daug lipni, įberkite šiek tiek daugiau miltų.
- Jei tešla per sausa, įpilkite šiek tiek vandens.
- Paruoštus čeburekus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai
Naujausi