Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Trys klaidos, kurių reikia vengti ruošiant mėsą

1 min. skaitymo

Kad mėsa būtų skani ir minkšta, reikia vengti kelių dažniausiai daromų klaidų. Visų pirma niekada per anksti nesūdykite mėsos. Druska gali pakeisti patiekalo skonį, taip pat tekstūrą.

Klaida Nr. 1: mėsos kepimas šaltoje keptuvėje

Nepriklausomai nuo to, kokią keptuvę ketinate naudoti, svarbu mėsą kepti karštoje keptuvėje. Jei mėsą bandysite kepti vėsioje keptuvėje, ji gali prilipti ir neišgausite norimos spalvos bei tekstūros.

Klaida Nr. 2: per dažnai vartote mėsą

Kai dedate mėsos gabalą į keptuvę, dažnai norite jį apversti pakankamai greitai, kad mėsa nepriliptų. Tačiau turėtumėte vengti šių manipuliacijų ir leisti mėsai kepti netrikdomai kelias minutes, kol susidarys plutelė.

Klaida Nr. 3: per anksti sūdykite mėsą

Jei mėsą sūdytumėte per anksti, ji išsausėtų ir prarastų sultis. Patartina sūdyti prieš pat kepimą arba pabaigoje, prieš pat ragaujant. Be to, pridėjus rausvosios druskos, mėsa įgaus originalią tekstūrą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus