Jau senai žinoma, kad pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis. Daugybė tyrimų parodė, kad vaikai ir suaugusieji, kurie valgo pusryčius, savo racione gauna daugiau skaidulų, kalcio, vitamino A, vitamino C, riboflavino, cinko ir geležies nei tie, kurie praleidžia pusryčius.
Geriausi produktai pusryčiams
Kiaušiniai
Kiaušiniai yra bene universaliausias maistas. Jie yra skanūs, greitai paruošiami ir maistingi. Kiaušiniai yra vienas iš nedaugelio vitamino D maisto šaltinių. Tai svarbu tinkamai imuninei funkcijai, ypač todėl, kad dauguma iš mūsų negauna pakankamai vitamino D (ypač žiemą). Be to, kiaušiniuose yra baltymų ir cholino smegenų sveikatai.
Avižiniai dribsniai
Avižiniai dribsniai yra naudingi jūsų širdžiai. Jame yra tirpaus pluošto beta-gliukano, kuris natūraliai mažina cholesterolio kiekį. Be to, avižose yra atsparaus krakmolo, kuris padeda ilgiau jaustis sotesniam. Jei ryte suvalgysite dubenėlį, iki pietų tikrai nenorėsite užkandžio.
Žalieji kokteiliai
Tai maistinių medžiagų turtingas vaisių ir daržovių mišinys. Tai tapo populiariu būdu pasiekti rekomenduojamą vitaminų ir mineralų paros normą. Skirtingai nuo sulčių, žalieji kokteiliai išlaiko naudingąsias skaidulų savybes.
Paprasčiausiai žaliuose kokteiliuose su vandeniu dera lapiniai žalumynai, tokie kaip špinatai, kopūstai, rukola ir mikrožalumynai. Norėdami pagerinti skonį, galite pridėti:
- vaisių – obuolys, bananas, avokadas;
- kitos daržovės – morkos, burokėliai, agurkai ar žiediniai kopūstai;
- riešutai ir sėklos – migdolų arba žemės riešutų sviestas, chia;
- žolelės ir prieskoniai – imbieras, cinamonas, ciberžolė;
- natūralūs saldikliai – medus, datulės.