Užšaldykite sviestą: pamatysite ar jūsų perkamas sviestas geros kokybės

Geros kokybės sviestas

Populiarus būdas patikrinti sviesto kokybę yra jį užšaldyti ir supjaustyti. Manoma, kad jei jis trupa, vadinasi jis yra ne pačios geriausios kokybės. O jei netrupa, gamintojas negailėjo pieno ir grietinėlės.

Ar tikrai taip galima patikrinti sviesto kokybę?

Tačiau specialistai neatmeta, kad sviestas gali ir trupėti. Taip gali nutikti, jei pažeidžiami temperatūrų režimai arba kaip minėjome ankščiau, sviestas yra nekokybiškas, teigia specialistai.

Jie patvirtina, kad daug kas priklauso nuo užšalimo sąlygų ir drėgmės kiekio svieste.

Jei 82,5% riebumo sviestas buvo gerai užšaldytas, maždaug prie minus 18, tada bus galima nulaužti gabalėlį, o ne pjauti. Bet jis nesutrupės kaip, pavyzdžiui, 72,5% riebumo sviestas. Galima daryti tokią išvadą, kad kuo riebesnis sviestas, tuo mažiau jis trupa.

Exit mobile version