Populiarus būdas patikrinti sviesto kokybę yra jį užšaldyti ir supjaustyti. Manoma, kad jei jis trupa, vadinasi, prastos kokybės. Jei pjaustoma lengvai sklandžiai, gamintojas negailėjo pieno ir grietinėlės.
Geros kokybės sviestas
Tačiau specialistai neatmeta ir tokios galimybės, kad sviestas gali trupėti tam tikromis sąlygomis. Taip gali nutikti, jei pažeidžiami temperatūrų režimai užšaldant arba pats sviestas yra nekokybiškas.
Specialistai patvirtina, kad daug kas priklauso nuo užšalimo sąlygų ir drėgmės.
Jei 82,5% riebumo sviestas buvo gerai užšaldytas prie minus 18, tada bus galima nulaužti gabalėlį. Jei jis nesutrupės, vadinasi galima daryti prielaidą, kad sviestas geros kokybės. Jeigu užšaldysite 72,5% riebumo sviestą, jis gali pradėti trupėti.
Kuo riebesnis sviestas, tuo didesnė tikimybė, kad jis bus geresnės kokybės. Be to patariama pirkti žinomų gamintojų sviestą.