Vištienos krūtinėlės gaminimas nėra sudėtingas. Tačiau jei pasistengsite šiek tiek daugiau, galiausiai gausite šedevrą, kurio trokšta vištienos mėgėjai.
1974 m. prancūzų virtuvės šefas Georgesas Pralusas išrado paslaptingą “sous vide” techniką. Jis suprato, kad vakuumas ir žema temperatūra (iki 100 laipsnių) užtikrina, jog maistas nepraranda drėgmės, o skonis ir maistinės medžiagos išlieka didesnės koncentracijos nei verdant ar kepant.
Tad kodėl šis būdas dar nėra plačiai paplitęs? Priežastis paprasta: ne visi apie šią techniką žino. Taigi ištaisykime šį trūkumą ir mėgaukimės ypatingu sultingos mėsos skoniu.
Sultingos vištienos filė receptas
Laikas: 2 valandos + marinavimo laikas
- Sudedamosios dalys:
- 1 vištienos filė;
- 1 skiltelė česnako;
- 1/2 arbatinio šaukštelio maltos paprikos;
- 2 valgomieji šaukštai sojų padažo;
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Paruošimas:
- Nuplaukite ir nusausinkite filė popieriniu rankšluosčiu. Sudėkite ją į dubenį, įpilkite aliejaus, sudėkite smulkintą česnaką, papriką, sojų padažą, druską (būkite atsargūs, sojų padažas ir taip yra sūrus) ir pipirus.
- Dėkite į šaldytuvą valandai, o dar geriau – per naktį.
- Sudėkite filė į vakuuminį maišelį ir vakuuminiu būdu uždarykite.
- Įdėkite į lėtąją viryklę, įpilkite vandens, kad šiek tiek apsemtų mėsą.
- Nustatykite “Multichef” režimą, 65 laipsnių temperatūrą ir 70 minučių trukmę.
- Po to filė lengvai apkepkite keptuvėje arba ant grotelių, prieš tai aptepę alyvuogių aliejumi.
- Nepalikite mėsos ilgai keptuvėje, nes ji praras visus “sous vide” metodo privalumus.