Kmynus galima vadinti vienu populiariausių prieskonių, kurį mėgsta daugelis žmonių. Tačiau ar kas nors kada nors susimąstė, kokia tikroji jų nauda mums? Ekspertai rekomenduoja juos įtraukti į savo mitybą.
Gerina virškinimą
Kmynai nuo seno žinomi. Jie teigiamai veikia skrandžio sulčių gamybą ir netgi gerina žarnyno būklę. Kmynų įtraukimas į maistą gali padėti susidoroti su virškinamojo trakto problemomis, tokiomis kaip vidurių užkietėjimas, pilvo pūtimas ir virškinimo sutrikimai.
Teigiamas poveikis imuninei sistemai
Kmynų sudėtis gali nustebinti. Juose yra:
- magnio;
- vitaminų;
- mineralų;
- vitamino C;
- geležies ir daug daugiau.
Reguliarus jų vartojimas gali padėti organizmui kovoti su infekcijomis ir ligomis. Žinoma, rimtai reikėtų vertinti tik prevencinį poveikį.
Normalizuoja cukraus kiekį kraujyje
Jau seniai įrodyta, kad kmynai gali padėti sumažinti cukraus kiekį kraujyje žmonėms, sergantiems 2 tipo diabetu. Tačiau reikėtų suprasti, kad šis prieskonis gali veikti tik kaip priedas prie esamos dietos.
Nauda metant svorį
Kmynai taip pat gali būti naudingi siekiantiems numesti svorio. Jis padeda pagreitinti medžiagų apykaitą, o tai padeda deginti riebalus, taip pat mažina apetitą ir gerina sotumo jausmą po valgio.