Pasak virtuvės šefų, yra tik vienas teisingas būdas atitirpinti mėsą vos per 15 minučių. Šis būdas, kitaip nei kiti, neturi neigiamos įtakos produkto kokybei ir skoniui.
Idealiu atveju iš šaldiklio išimtą mėsą reikėtų lėtai atitirpinti kambario temperatūroje, tačiau šis būdas reikalauja daug laiko, todėl nėra pats praktiškiausias. Dažnai, stengiantis pagreitinti mėsos atšildymą, ji dedama į karštą vandenį, tačiau ekspertai to daryti nepataria.
Labai karštas vanduo suardo skaidulas, todėl mėsa “žūsta” ir praranda savo skonį. Yra efektyvesnis, o svarbiausia – teisingas būdas, kaip atšildyti mėsą per kelias minutes.
Reikia pašildyti vieną litrą vandens iki ne aukštesnės kaip 40 laipsnių temperatūros, supilti jį į indą ir įberti du šaukštus valgomosios druskos. Šiame skystyje mėsos gabalėlį reikėtų palaikyti 15-20 minučių – druska pagreitins ledo dalelių tirpimą, o mėsos skaidulos dėl švelnios vandens temperatūros nesuirs.
Raudonoje mėsoje yra svarbių makro- ir mikroelementų, įskaitant baltymus, geležį, cinką, seleną, kalį, vitaminą D ir daug B grupės vitaminų, kurių daugelis svarbūs sveikai neurologinei funkcijai.