Norint gerai jaustis žiemą, būtina papildyti vitaminų ir mikroelementų balansą organizme. Šaltuoju metų laiku imunitetas yra nusilpęs, tad be vitamino D, būtinas ir vitaminas C. Gerieji jo šaltiniai dabar – šaldytos uogos, vaisiai, daržovės, arba rauginti kopūstai, citrusiniai vaisiai, erškėtuogių sultinys.
Vitaminai šaltuoju metų laiku
Jei vartojate vitamino C papildomai, svarbu atsiminti, kad didžiausia leistina dozė yra 500 mg per parą. Šią dozę patartina padalyti į dvi ar tris dozes.
Šaltuoju metų laiku sveikatą padeda palaikyti ir vitaminai A, E, K. Šios medžiagos dalyvauja medžiagų apykaitos procesuose, imuninėse reakcijose, skatina odos atsinaujinimą, užkerta kelią endokrininiams sutrikimams. Svarbių riebaluose tirpių vitaminų turėtumėte gauti iš riešutų, aliejaus, riebios jūros žuvies.
Tinkamas omega-3 riebalų nesočiųjų rūgščių vartojimas padeda išsaugoti gerus apsauginius organizmo resursus žiemą. Omega-3 galima gauti tiek su maistu, tiek sintetiniu pavidalu.