Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • Paieška
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Privatumo politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
KAIPKADA.LT - Naujienos, žinios, straipsniai, receptai, horoskopai
  • STRAIPSNIAI
    • Naujienos
    • Patarimai
    • Atsakymai į klausimą “Kaip…?”
    • Atsakymai į klausimą „Kada…?“
    • Automobiliai / Motociklai / Transporto priemonės
    • Butai / Namai
    • Kompiuteriai / TV / Telefonai
    • Grožis / Stilius
    • Gyvūnai / Gamta
    • Maistas / Gėrimai
    • Internetas / WEB
    • Saugumas
    • Sportas / Sveikata
    • Kita
  • KRAŠTOVAIZDIS
    • Augalai
    • Sodo priežiūra
    • Pasaulio sodai
  • SANTYKIAI IR PSICHOLOGIJA
    • Santykiai
    • Ji ir Jis
    • Psichologija
    • Vaikai
  • TECHNOLOGIJOS
    • Apžvalgos ir naujienos
    • Kompiuteriai
    • Telefonai
  • RECEPTAI
    • Apkepai
    • Bulvės
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Grill (Kamado)
    • Grybai
    • Iš miltų
    • Keksai
    • Kokteiliai
    • Košės
    • Ledai
    • Makaronai
    • Mėsa
    • Mišrainės
    • Padažai
    • Pica
    • Pyragai
    • Salotos
    • Sriuba
    • Suši
    • Tortai
    • Užkandžiai
    • Velykos
    • Žuvis
  • HOROSKOPAI
    • Horoskopai metams
    • Horoskopas mėnesiui
    • Zodiako ženklai
  • ORAI
    • Faktiniai orai Lietuvoje
    • Bangos Baltijos jūroje
    • Orų žemėlapis (realiu laiku)
    • Krituliai Europoje
    • Žemės magnetinis aktyvumas (grafikas)
KAIPKADA.LT - Naujienos, žinios, straipsniai, receptai, horoskopai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai

Voveraitės: kaip šiuos grybus paruošti ir ką iš jų pagaminti?

Mindaugas Bružas
2023 08 10 | 04:00
Maistas / Gėrimai
Skanios voveraitės

Vienų skaniausių laukinių grybų – voveraičių – sezonas pačiame įkarštyje. Sužinokime, kaip išsirinkti grybus, kaip juos paruošti ir su kuo juos derinti.

Turinys

  • Voveraitės
    • Kaip išsirinkti voveraites?
    • Kaip paruošti voveraites?
    • Voveraičių derinimas su maistu
      • Voveraičių uogienė
      • Patiekalai su voveraitėmis
        • Špinatai su voveraitėmis ir bulvių traškučiais
        • Salotos su voveraitėmis

Voveraitės

Kaip išsirinkti voveraites?

Pagrindinis voveraičių ir kitų grybų skirtumas yra tas, kad šie grybai nesukirmija. Voveraitės turi du sezonus: vasarą (liepą ir rugpjūtį) ir rudenį (rugsėjį). Vasarinės voveraitės yra mažesnio dydžio ir ne tokio sodraus skonio. Geriausia jas rinkti rudenį, tada skonis bus ryškesnis, o spalva sodresnė.

Džiovintos voveraitės

Kaip paruošti voveraites?

Prieš gamindami voveraites nuplaukite ir peiliu pašalinkite visas nešvarias vietas ir apnašas, kurių negalima nuplauti vandeniu. Nuplautas voveraites virkite pasūdytame verdančiame vandenyje, galite įdėti česnako, taip pat čiobrelių. Ilgai virti nereikia: pakanka kelių minučių, tada grybus reikia sukratyti į sietelį ir nusausinti.

Dažniausiai voveraitės kepamos aliejuje – galite naudoti bet kokį aliejų. Pabandykite kepti su žemės riešutų aliejumi: jis suteikia grybams savitą aromatą ir pabrėžia jų skonį.

Voveraites reikėtų supjaustyti gabaliukais, priklausomai nuo patiekalo ir skonio – taip, kaip jums patinka. Mažus grybus gerai naudoti sveikus, jie lėkštėje atrodo gražiai ir estetiškai. Didelius grybus galima perpjauti per pusę.

Voveraičių derinimas su maistu

Voveraitės dera su daugeliu maisto produktų. Jų galima dėti į sriubas ir salotas, virti atskirai kaip garnyrą ir kepti su daržovėmis.

 

Voveraičių uogienė

Gurmanai gali pabandyti pasigaminti voveraičių uogienės. Receptas paprastas: paimkite voveraičių ir cukraus santykiu 1:1. Dėkite ant silpnos ugnies, kad cukrus ištirptų ir jame išvirtų grybai. Į uogienę įberkite kario, žvaigždinio anyžiaus ir cinamono. Atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą. Šią uogienę galima patiekti su salotomis, kaip aperityvą, su minkštais sūriais (stracciatella, burrata). Gana originalus voveraičių panaudojimo būdas.

Patiekalai su voveraitėmis

Špinatai su voveraitėmis ir bulvių traškučiais

Voveraitės su bulvėmis

  • Špinatai – 140 g.
  • Voveraitės – 50 g.
  • Druska ir pipirai.
  • Triufelių aliejus – 5 g.
  • Žemės riešutų sviestas – 20 g.
  • Dešrų sūris – 10 g.
  • Bulvių traškučiai – 5 g.

Traškučiams:

  • Bulvės – 200 g.
  • Aliejus – 200 g.
  1. Špinatus supjaustykite ir kartu su voveraitėmis kepkite žemės riešutų aliejuje, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais ir kepkite aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
  3. Sūrį sutarkuokite arba supjaustykite plonais griežinėliais.
  4. Sudėkite špinatus ir voveraites į lėkštę ir užpilkite triufelių aliejumi. Papuoškite bulvių traškučiais ir sūriu.

 

Salotos su voveraitėmis

Keptos voveraitės

  • Kepti baklažanai – 60 g.
  • Voveraitės – 80 g.
  • Svogūnai – 30 g.
  • Petražolės – 10 g.
  • Pomidorų padažas – 20 g.
  • Pomidorai – 106 g.
  • Tarkuotas parmezanas – 10 g
  • Rukolos – 35 g.
  • Malti pipirai – 5 g.
  • Alyvuogių aliejus – 15 g.
  • Jūros druskos – 1 g.
  • Parmezano padažas – 10 g.

Padažui

  • Pienas – 30 g.
  • Grietinėlė – 30 g.
  • Parmezano sūris – 60 g.
  1. Kepkite voveraites su svogūnais, petražolėmis ir “concasse” pomidorais (taip vadinami nulupti ir mažais kubeliais supjaustyti pomidorai), kol suminkštės.
  2. Pomidorus ir iškeptus baklažanus supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais, parmezano sūrį sutarkuokite stambia tarka.
  3. Padažui pašildykite pieną ir grietinėlę, suberkite parmezaną ir sumaišykite.
  4. Į lėkštę sudėkite pomidorus, baklažanus, voveraites ir rukolą, užpilkite padažu ir papuoškite tarkuotu parmezanu.

 


  • Kaip paruošti (kepti) voveraites?
  • Kaip paruošti džiovintus grybus?

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Žymės: GrybaiKaip paruošti voveraitesVoveraitės

Taip pat skaitykite

Atrastas labai senas vynas
Maistas / Gėrimai

Graikijoje rastas 4300 metų senumo vynas – seniausias kada nors atrastas vynas

2023/09/21 | 21:00
Kava reikia mėgautis
Maistas / Gėrimai

6 taisyklės, kad kava būtų ne tik skani, bet ir sveika

2023/09/21 | 19:00
Bulvių nauda sveikatai
Maistas / Gėrimai

Antroji duona: kokia bulvių nauda žmogaus sveikatai

2023/09/21 | 12:00
Ekologiški maisto produktai
Maistas / Gėrimai

Jokio skirtumo: mokslininkai paneigė ekologiško maisto mitą

2023/09/21 | 11:45
Žalioji arbata ir sveikata
Maistas / Gėrimai

Arbata, sultys ir vanduo: širdies sveikatai naudingi gėrimai

2023/09/21 | 11:00
Natūrali arbata be cukraus
Maistas / Gėrimai

Ekspertai įvardija 5 priežastis, kodėl verta gerti arbatą be cukraus

2023/09/21 | 05:00

© 2023 Visas turinys, jeigu nėra nurodytas kitas šaltinis, yra portalo nuosavybė ir jį kopijuoti be raštiško sutikimo yra draudžiama.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • STRAIPSNIAI
    • Naujienos
    • Patarimai
    • Atsakymai į klausimą “Kaip…?”
    • Atsakymai į klausimą „Kada…?“
    • Automobiliai / Motociklai / Transporto priemonės
    • Butai / Namai
    • Kompiuteriai / TV / Telefonai
    • Grožis / Stilius
    • Gyvūnai / Gamta
    • Maistas / Gėrimai
    • Internetas / WEB
    • Saugumas
    • Sportas / Sveikata
    • Kita
  • KRAŠTOVAIZDIS
    • Augalai
    • Sodo priežiūra
    • Pasaulio sodai
  • SANTYKIAI IR PSICHOLOGIJA
    • Santykiai
    • Ji ir Jis
    • Psichologija
    • Vaikai
  • TECHNOLOGIJOS
    • Apžvalgos ir naujienos
    • Kompiuteriai
    • Telefonai
  • RECEPTAI
    • Apkepai
    • Bulvės
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Grill (Kamado)
    • Grybai
    • Iš miltų
    • Keksai
    • Kokteiliai
    • Košės
    • Ledai
    • Makaronai
    • Mėsa
    • Mišrainės
    • Padažai
    • Pica
    • Pyragai
    • Salotos
    • Sriuba
    • Suši
    • Tortai
    • Užkandžiai
    • Velykos
    • Žuvis
  • HOROSKOPAI
    • Horoskopai metams
    • Horoskopas mėnesiui
    • Zodiako ženklai
  • ORAI
    • Faktiniai orai Lietuvoje
    • Bangos Baltijos jūroje
    • Orų žemėlapis (realiu laiku)
    • Krituliai Europoje
    • Žemės magnetinis aktyvumas (grafikas)

© 2023 Visas turinys, jeigu nėra nurodytas kitas šaltinis, yra portalo nuosavybė ir jį kopijuoti be raštiško sutikimo yra draudžiama.

Pridėti KAIPKADA.LT prie pagrindinio ekrano?

Pridėti
Go to mobile version
Dalintis...
Dalintis...
CopyEmailFacebookLineLinkedInMessengerPinterestPrintRedditSMSTelegramTumblrXWhatsApp