Velykos – ypatingas metas kiekvienam krikščioniui. Šios šventės proga įprasta pašventinti krepšelį su įvairiais maisto produktais. Kiaušiniai, kaip atgimimo ir naujos gyvybės simbolis, yra neatsiejama Velykų stalo dalis. Tačiau norint juos įdėti į krepšelį ar padėti ant stalo, jie turi būti tobuli. Kaip pasiekti šį rezultatą?
Kodėl Velykoms verdami kiaušiniai?
Pasak legendos, kiaušinių lukštai primena olą, kurioje buvo palaidotas Jėzus. Suskilęs lukštas simbolizuoja jo prisikėlimą iš numirusių. Krikščioniškoje tradicijoje kiaušinis simbolizuoja mirties įveikimą, gyvenimo triumfą ir gerovę.
Kaip teisingai išvirti kiaušinius?
Pirmiausia pripilkite puodą vandens taip, kad jis apsemtų kiaušinius 2-3 cm. Užvirinkite vandenį ant vidutinės ugnies ir įberkite druskos arba sodos. Sumažinkite ugnį ir sudėkite kiaušinius į puodą.
Tai galite padaryti šaukštu arba dantytu šaukštu. Kad kiaušiniai būtų išvirę, bet ne guminiai, virkite juos ne ilgiau kaip 10 minučių. Praėjus šiam laikui, nukelkite juos nuo ugnies ir būtinai perliekite šaltu vandeniu.
Paslaptys
Kad kiaušinius būtų lengva nulupti, prieš verdant į vandenį įberkite šaukštą valgomosios sodos. Kad lukštas nesutrūkinėtų, į vandenį įpilkite šiek tiek acto arba citrinos sulčių.