Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kreminė pomidorų sriuba su lašiša
Maistas / Gėrimai

Kreminė pomidorų sriuba su lašiša

Kreminė sriuba su lašiša
Dalintis

Pagrindinis šio patiekalo akcentas – kreminis pomidorų sultinys su trupučiu parmezano sūrio. Verta paragauti, labai skanu!

Reikės:

  • Didelės bulvės – 4 vnt.
  • Vidutinė morka – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Česnakas – 1 skiltelė
  • Vanduo – 2000 ml
  • Druska – pagal skonį
  • Sviestas – 2 šaukštai
  • Supjaustyti pomidorai savo sultyse – 400 g
  • Riebi grietinėlė – 300 ml
  • Lašišos filė – 450 g
  • Tarkuoto parmezano sūrio – 3 šaukštai
  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
  • Žalumynai – pagal skonį

Paruošimas:

  1. Bulves supjaustykite kubeliais. Morkas supjaustykite tokiu pat būdu arba sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną. Susmulkinkite česnaką.
  2. Užvirkite vandenį. Įberkite druskos, sudėkite bulves ir virkite 15-20 min. ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštės.
  3. Tuo tarpu keptuvėje ištirpinkite sviestą. Lengvai pakepinkite svogūną, sudėkite morkas ir kepkite dar 1-2 minutes.
  4. Į keptuvę sudėkite česnaką ir pomidorus. Porą minučių patroškinkite kartu.Vietoj konservuotų pomidorų galite naudoti šviežius, nuluptus pomidorus (norėdami juos lengvai nulupti, užpilkite karštu verdančiu vandeniu) ir supjaustykite griežinėliais.
  5. Į keptuvę sudėkite virtas bulves, supilkite grietinėlę ir užvirinkite.
  6. Žuvį supjaustykite maždaug 2 cm gabaliukais. Sudėkite juos į verdantį sultinį kartu su parmezanu. Vėl užvirinkite.
  7. Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekdami sriubą pabarstykite smulkintais žalumynais.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...