Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Patarimai, kaip raugti agurkus žiemai

5 min. skaitymo
Kaip raugti agurkus ziemai

Jeigu auginate agurkus, puikiai žinote, kad visko suvalgyti nepavyks. Todėl daugelis agurkus raugia žiemai. Žemiau pateikiame net 3 agurkų rauginimo variantus. Sužinokite, kaip greitai ir paprastai užraugti agurkus.

Kaip raugti agurkus žiemai?

Agurku rauginimas raugti agurkus

Pirmasis receptas: Traškūs agurkai žiemai, be sterilizavimo

Agurkai gaunasi traškūs ir pasižymi nauju, ne klasikiniu skoniu. Rauginame agurkus be krienų, serbentų ir vyšnių. Jų skonis puikus, o sūrymas nuostabus! Išbandykite!

Produktai

  • Agurkai – 1 kg
  • Saldžioji paprika – 1 vnt.
  • Krapai – 2 pundeliai
  • Česnakai – 4-6 skiltelės
  • Vanduo – 1 l
  • Druska – 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus – 2,5 valgomojo šaukšto
  • 70% acto – 1 šaukštelis
  • arba 9 % acto – 3 valgomieji šaukštai
  • Pipirai
  • Juodieji pipirai
  • Lauro lapas

Eiga

  1. Kruopščiai nuplaukite agurkus, 1-2 valandas palaikykite šaltame vandenyje.
  2. Išplaukite stiklainius su soda ir sterilizuokite virš garų (5 min.) arba orkaitėje. Dangtelius virkite 5 minutes.
    Užpilkite lauro lapą ir krapus verdančiu vandeniu.
  3. Į stiklainius sudėkite: saldžiąją papriką (iš anksto nuplautą ir supjaustytą gabalėliais), lauro lapą, 2 rūšių paprikas, česnaką ir krapus. Sudėkite agurkus į stiklainius vertikaliai, nupjaudami „galus”. Antrąją agurkų eilę dėkite horizontaliai. Ant viršaus pridėkite dar šiek tiek česnakų ir krapų. Užpilkite verdančiu vandeniu.
  4. Nusausinkite ir vėl užvirinkite vandenį. Supilkite antrą kartą.
  5. Antrą kartą užpylus vandenį, jį nupilti (marinatui nenaudokite drumsto ir putojančio vandens, skonis nenukenčia – visi prieskoniai ir žolelės išlaiko savo aromatą, o agurkai su nauju marinatu atrodo geriau).
    Paruoškite marinatą: litras vandens – 1 valgomasis šaukštas druskos ir 2,5 valgomojo šaukšto cukraus (be skaidrių). Užvirinkite, ištirpinkite druską ir cukrų.
    Šviežius marinuotus agurkus supilkite į stiklainius. Į 1 litro talpos stiklainį įpilkite 0,5 šaukštelio 70 % acto ir iš karto suvyniokite. Apverskite ir uždenkite, kol visiškai atvės.

Antrasis receptas: Aštrūs marinuoti agurkai

Žiemą leisite svečiams paragauti šių naminių marinuotų agurkų – traškūs, aštrūs, skanūs – negalėsite jų atitraukti nuo jų.

Produktai

Viename litriniame stiklainyje:
Lauro lapas – 2 vienetai
Česnakas – 1 skiltelė
Saldžioji žalioji paprika – 0,5 vnt
Krapai skėčiuose – kelios šakelės
Agurkai (po 6-8 cm)
Actas 9% stalo – 3 šaukštai
Sūrymui (1 litrui vandens)
Druska – 1,5 valgomojo šaukšto
Cukrus – 3 šaukštai

Eiga

  1. Pirmiausia sterilizuokite litrinius stiklainius su dangteliais. Į kiekvieno paruošto litrinio stiklainio dugną įdedame du lauro lapus, česnako skiltelę (galite visą, galite supjaustyti griežinėliais), pusę žalios saldžiosios paprikos minkštimo, supjaustyto mažais gabalėliais.
  2. Dar žalių, pusiau subrendusių krapų sėklų skėtis išrūšiuojamas į sudedamąsias šakeles, o kelios šakelės su sėklomis taip pat sudedamos į stiklainį.
  3. Konservavimui pasirinkite nedidelius, 6-8 cm ilgio agurkus, kruopščiai juos nuplaukite, šiek tiek nupjaukite snapelį ir uodegėlę ir sandariai sudėkite į stiklainius.
  4. Paruošiame sūrymą: į puodą įpilame reikiamą kiekį vandens, užviriname ir į 1 litrą vandens įberiame: druskos – 1,5 šaukšto be priedų, cukraus – 3 šaukštus.
  5. Į kiekvieną agurkų stiklainį įpilkite po 3 valgomuosius šaukštus 9 % stalo acto. Uždėkite stiklainį ant rankšluosčio ir iš karto atsargiai užpilkite karštu sūrymu.
  6. Užpilkite stiklainius sūrymu ir sterilizuokite, kol agurkai pakeis spalvą (apie 15 minučių).
  7. Išimame stiklainius iš verdančio vandens, užsukame ir paliekame atvėsti apverstus po rankšluosčiais iki kitos dienos.

Trečiasis receptas: Lengvai sūdyti agurkai

Produktai

Agurkai – 8 kg
Česnakai – 3 galvos
Marinavimo žolelės (krapų skėčiai, krienų lapai, serbentų, vyšnių, ąžuolų lapai) – 1 ryšulėlis
Sūrymui:
Vanduo – 4 l
Druska – 3 šaukštai
Juodieji pipirai – 3-4 žirneliai (pagal skonį)
Lauro lapas – 1-2 vnt

Eiga

  1. Agurkus 12 valandų pamirkykite šaltame vandenyje. Nuplaukite.
  2. Nuplaukite marinavimui skirtus žalumynus. Išplaukite stiklainius su geriamąja soda ir gerai išskalaukite. Į stiklainius suberkite marinavimo žoleles, lauro lapą, pipirus. Sudėkite agurkus į stiklainius.
  3. Užvirkite virdulį. Supilkite agurkus į verdantį vandenį (atsargiai ir lėtai, nes stiklainiai gali sprogti).
  4. Uždenkite stiklainius dangteliais ir palaikykite 3-5 minutes.
  5. Nusausinkite ir vėl 3-5 minutes užpilkite verdančiu vandeniu, nusunkite vandenį. Nulupkite česnaką, supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į stiklainius.
  6. Paruoškite sūrymą. Ištirpinkite druską vandenyje, užvirinkite. Kai tik sūrymas užvirs, nukelkite nuo ugnies, supilkite 3 valgomuosius šaukštus alkoholio arba 200 g degtinės.
  7. Supilkite agurkus į verdantį sūrymą.
  8. Uždenkite dangteliais. Uždenkite ir užsandarinkite.

Daugiau receptų rasite čia: Receptai

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus