Gana dažnai kepant iš keptuvės ant viryklės ar virtuvės baldų išsilieja daug aliejaus. Norint išvengti šios bėdos, tereikia žinoti keletą paprastų gyvenimo gudrybių, kurios yra tikrai naudingos.
Aliejaus purslai iš keptuvės sukelia daug rūpesčių, nes po kepimo vis tiek viską reikia nuvalyti nuo riebalų.
Dažnai dalijamės buitinėmis gudrybėmis, tad pakalbėkime apie 3 patarimus, kuriuos verta panaudoti, kai keptuvė taško aliejų.
Kaip pašalinti aliejaus purslus kepant?
1. Actas Kepdami su actu, išvengsite aliejaus taškymosi. Sudrėkinkite servetėlę actu ir sutepkite šaltą keptuvę. Tada galite įkaitinti keptuvę ant ugnies ir įpilti į ją aliejaus.
Aliejus nebetaškys, net jei į jį pateks vandens. Paslaptis slypi acto gebėjime surišti vandens molekules. Actas neutralizuoja arba sumažina stiprią reakciją.
2. Druska Druska padės atsikratyti aliejaus purslų. Reikia pabarstyti druska gerai įkaitintą keptuvę ir tada supilti aliejų.
3. Kepimo popierius Aliejaus purslai dažnai nutaško visą virtuvę, todėl maistą galite kepti ant kepimo popieriaus. Tiesiog paimkite nedidelį kepimo popieriaus gabalėlį, išklokite juo visą keptuvę ir supilkite aliejų.
Kas pašalina riebalus nuo virtuvės reikmenų?
Norint pašalinti anglies nuosėdas iš ketaus keptuvės, reikia naudoti 10 % amoniako tirpalą. Koroziniai produkto garai gali pašalinti ilgai išliekančias riebalų nuosėdas.
Laikui bėgant išsiliejusi alyva sukelia riebalų kaupimąsi ant dujinės viryklės rankenų. Tai galima pašalinti acto ir vandens tirpalu arba amoniako ir muilo mišiniu.