Daugelis žmonių mano, kad apie maisto gaminimą žino viską, tačiau net ir paprasti veiksmai kartais gali nuvilti. Pavyzdžiui, netinkamai atitirpinus mėsą, sultingas kepsnys gali virsti „guminiu padu”.
Greičiausias būdas atitirpinti šaldytą mėsą – naudoti mikrobangų krosnelę arba orkaitę. Tačiau svarbu griežtai laikytis rekomendacijų: pažeidus temperatūros režimą mėsos gabale liks ledo šerdis.
Palikti mėsą dubenyje kambario temperatūroje nėra geriausias sprendimas. Viršutiniai sluoksniai greitai tampa terpe bakterijoms veistis, o vidurys lieka užšaldytas. Saugiam atšildymui geriau rinktis šaldytuvą.
Atšildymo šaldytuve laikas priklauso nuo produkto rūšies. Jautienos gabalui prireiks iki 24 valandų, o vištienos krūtinėlė bus paruošta per 5-6 valandas.
Bandymai šildyti šaldytą mėsą karštame vandenyje dažnai baigiasi nesėkme. Išorė atitirpsta, o vidus lieka žalias.
Šaltas vanduo yra vienintelis priimtinas greito atšildymo būdas. Karštas skystis skatina mikroorganizmų dauginimąsi ir suardo pluošto struktūrą.
Laikydamiesi šių taisyklių, maistą išsaugosite skanų ir saugų. Paprasti veiksmai padės išvengti dažniausiai daromų klaidų.
Dažna kulinarinių nesėkmių priežastis – atšildymo etapo ignoravimas. Rūpestis produkto kokybe prasideda gerokai prieš mėsai patenkant į keptuvę.
Mėsa, paruošta atsižvelgiant į visus niuansus, džiugins švelnia tekstūra ir sodriu skoniu. Šios žinios įprastą vakarienę pavers gastronominiu malonumu.
Šaltinis: abiem.baltic-course.com
Parašyti komentarą