Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Be peilio ir per kelias minutes: gudrus triukas padės smulkiai supjaustyti kopūstus

Kopūstų pjaustymas peiliu
1 min. skaitymo

Dažnai salotoms, troškiniams, sriuboms ar net žiemos atsargoms reikia smulkiai supjaustytų kopūstų. Žinoma, viską galite daryti rankomis – padėkite kopūstą ant lentos ir smulkinkite virtuviniu peiliu. Tačiau jei kopūstų reikia daug, tai užtruks ir pareikalaus pastangų. Todėl šiandien pasidalysime su jumis šaunia gudrybe iš gyvenimo!

Tokiose situacijose dažnai patariama naudoti maisto trintuvą (blenderį), tačiau tai – prastas būdas: prietaisas sutrina kopūstų lapus į košę, o mums reikia gražiai supjaustytų kopūstų.

Sprendimas paprastas ir išradingas: kopūstą pakanka sutarkuoti įprasta tarka. Patogumo dėlei prieš tarkuodami galvą padalykite į ketvirčius – taip procesas bus greitesnis.

Taip susmulkinti kopūstai tiks beveik bet kuriam patiekalui: gabalėliai nei per stambūs, nei per smulkūs – tiesiog tobuli. Truksite vos 5 minutes ir turėsite didžiulį kiekį sutarkuotų kopūstų.

Jei vis dėlto nuspręsite smulkinti peiliu, nupjaukite kopūsto galvą taip, kad atsirastų plokščias kraštas. Padėkite kopūstą ant lentos šiuo kraštu žemyn. Rinkitės didelį peilį – taip bus patogiau ir saugiau.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.