Dažnai salotoms, troškiniams, sriuboms ar net žiemos atsargoms reikia smulkiai supjaustytų kopūstų. Žinoma, viską galite daryti rankomis – padėkite kopūstą ant lentos ir smulkinkite virtuviniu peiliu. Tačiau jei kopūstų reikia daug, tai užtruks ir pareikalaus pastangų. Todėl šiandien pasidalysime su jumis šaunia gudrybe iš gyvenimo!
Tokiose situacijose dažnai patariama naudoti maisto trintuvą (blenderį), tačiau tai – prastas būdas: prietaisas sutrina kopūstų lapus į košę, o mums reikia gražiai supjaustytų kopūstų.
Sprendimas paprastas ir išradingas: kopūstą pakanka sutarkuoti įprasta tarka. Patogumo dėlei prieš tarkuodami galvą padalykite į ketvirčius – taip procesas bus greitesnis.
Taip susmulkinti kopūstai tiks beveik bet kuriam patiekalui: gabalėliai nei per stambūs, nei per smulkūs – tiesiog tobuli. Truksite vos 5 minutes ir turėsite didžiulį kiekį sutarkuotų kopūstų.
Jei vis dėlto nuspręsite smulkinti peiliu, nupjaukite kopūsto galvą taip, kad atsirastų plokščias kraštas. Padėkite kopūstą ant lentos šiuo kraštu žemyn. Rinkitės didelį peilį – taip bus patogiau ir saugiau.