Lauro lapas yra ne tik prieskonis, pagerinantis patiekalų skonį, bet ir tikras radinys biriems produktams laikyti virtuvėje. Kokios jo savybės – skaitykite toliau.
Šeimininkės paaiškino, kodėl į cukrų deda lauro lapus.
Ar kada nors matėte keistą daiktą savo močiutės ar mamos virtuvėje – lauro lapą cukraus indelyje ar dribsnių maišelyje? Šiandieninis jaunimas galbūt nesupranta, kaip lapas ten atsidūrė, tačiau vyresnioji karta tikrai žino, kad jis apsaugo cukrų, dribsnius ir miltus nuo įkyrių vabzdžių, kurie gadina produktus.
Šios gyvenimiškos gudrybės paslaptis slypi lauro lapų kvape. Šiuose lapuose esantys eteriniai aliejai turi aštrų, pikantišką kvapą, kurio vabzdžiai visiškai nekenčia. Nesijaudinkite, produktai „neįgaus” lauro lapų kvapo, tačiau vabzdžiai vengs atidarytų pakuočių.
Beje, tokiu būdu galima laikyti net džiovintus vaisius. Ar pastebėjote, kad maži uodai taip pat pradeda daugintis džiovintų abrikosų ar džiovintų obuolių maišelyje? Ant mažo maišelio uždėkite 2 lapelius – ir produktas liks švarus ir nepažeistas. Šis metodas buvo ir yra ypač populiarus kaimuose, kur vabzdžiai visada buvo tikra problema.
Šiandien šis metodas neprarado savo aktualumo. Daugelis namų šeimininkių, kurioms rūpi produktų grynumas, ir toliau naudoja lauro lapus vietoj cheminių medžiagų. Tai visiškai saugu sveikatai, nekeičia produktų skonio ir nepalieka nemalonaus kvapo. Beje, kovojant su skruzdėlėmis, lauro lapus galima paskleisti šalia plyšių, grindjuosčių ir ant lentynų.
Tačiau nepamirškite kartkartėmis pakeisti lapelių, nes laikui bėgant jų aromatas išblėsta ir jie nustoja veikti. Geriau naudoti sveikus lapus, o ne susmulkintus, taip jie ilgiau išlaiko savo naudingas savybes. Dideliems konteineriams su produktais galite įdėti kelis lapus – tiek apačioje, tiek viršuje.
Kartais reikia pažvelgti į dalykus kitu kampu, kad suprastum, jog jie gali atlikti ne vieną vaidmenį. Taigi, laurų lapas dabar virtuvėje – ne tik prieskonis barščių skoniui pagerinti. Naudokite jį!