Geras duonos kepalas – daugelio virtuvių pagrindas. Tačiau apmaudu, kai jis ima džiūti ar pelyti anksčiau, nei turėtų. Kaip laikyti duoną, kad ji kuo ilgiau išliktų šviežia? Pasirodo, tereikia pasinaudoti viena paprasta gudrybe.
Nors duona teikia daug džiaugsmo, kai ją valgome kaip sumuštinį ar garnyrą, ji turi vieną didelį trūkumą – trumpą galiojimo laiką. Nesvarbu, ar duona pirkta parduotuvėje, kepyklėlėje, ar kepta namuose, ji ilgiau išlieka šviežia laikoma santykinai uždaroje aplinkoje, nes oro cirkuliacija pagreitina kietėjimo procesą. Laimei, yra keletas mažai žinomų triukų, kurie ne tik padės išsaugoti duonos šviežumą, bet ir sutaupyti pinigų.
Kaip ilgiau išlaikyti duonos šviežumą? Investuokite į duoninę
Naudoti duoninę – neabejotinai klasiškiausias ir patikimiausias būdas prailginti duonos galiojimo laiką. Ji veikia geriau nei visiškai sandarus indas, nes leidžia orui cirkuliuoti ir užtikrina puikų oro srauto bei drėgmės balansą. Taip duona nei perdžiūsta, nei sudrėksta, kas gali nutikti uždarame plastikiniame inde. Duoninė taip pat apsaugo nuo dalies šviesos, kuri džiovintų duoną, jei ji būtų laikoma permatomame maišelyje. Gera alternatyva yra ir lininiai maišeliai.
Gudrybė, kaip išsaugoti duonos šviežumą: prireiks tik cukraus
Visi geriausi dalykai gyvenime yra trumpalaikiai. Tas pats pasakytina ir apie tobulai minkštą, šviežiai iškeptos duonos kepalą, kuris geriausios būklės išlieka vos 2–3 dienas. Laimei, taip neturi būti.
Sprendimas – cukrus, o tiksliau, jo kubeliai. Šis produktas natūraliai prailgina duonos šviežumą. Viskas, ką reikia padaryti, tai į duoninę ar indą, kuriame laikote pjaustytą duoną, įdėti 2–3 cukraus kubelius.
Cukrus veiks kaip konservantas, sugeriantis drėgmę, todėl puikiai apsaugos nuo pelėsio atsiradimo.
Galiausiai, nepamirškite, kad duonos perteklių, jei tokio turite, visada galite užšaldyti.
Parašyti komentarą