Ar jūsų kepsninės grotelės liko nešvarios po paskutinio kepimo ant grotelių, ar orkaitės grotelės vis dar pilnos maisto likučių? Jas valyti dažnai gali būti tikras vargas. Tačiau su šia gudrybe tai padaryti labai paprasta.
Vargu ar kas nors žino šią gudrybę – nors ji yra geresnė už daugelį specializuotų valiklių. Rūdis ir kitas pridegusias liekanas paprastai sunku pašalinti, o norint pasiekti patenkinamų rezultatų dažnai reikia brangaus valiklio.
„Instagram“ kūrėjas putzgoldas turi praktišką patarimą: šiam triukui net nereikia specialaus valiklio.
Jums tereikia šiek tiek aliuminio folijos. Susukite ją į tvirtą rutulį. Tada patrinkite prilipusias vietas kaip kempinę. Idealiu atveju nešvarumai turėtų labai lengvai nusivalyti. Be kita ko, šis metodas nepalieka įbrėžimų. Tačiau yra ir kitų paprastų patarimų, kuriuos galite naudoti be stiprių cheminių medžiagų ir kurie yra švelnūs.
Kiti valymo būdai
Akivaizdu, tačiau daugelis žmonių to nesuvokia: po kepimo ant anglių likę pelenai veikia kaip natūralus abrazyvas. Tiesiog patrinkite atvėsusius pelenus ant grotelių drėgnu skudurėliu.
Rūdžių ir nešvarumų valymui taip pat galite naudoti kepimo sodą. Ši universali buitinė priemonė tam puikiai tinka. Norėdami tai padaryti, sumaišykite apie 60 gramų kepimo sodos su vienu litru vandens. Tada supilkite mišinį į purškimo buteliuką. Padėkite groteles ant laikraščio ir apipurkškite jas mišiniu. Po valandos kepimo sodą galite nuvalyti laikraščiu.
Kavos tirščiai yra per brangūs, kad juos išmestumėte: šias atliekas taip pat galite naudoti kaip švelnų valiklį. Supilkite šaltus kavos tirščius ant kempinės ir energingai patrinkite groteles. Tada nuplaukite vandeniu.
Obuolių sidro actas taip pat yra gana veiksmingas. Sumaišykite 200 mililitrų jo su dviem šaukštais cukraus, tada supilkite mišinį į purškimo buteliuką. Actą ir cukrų užpurkškite ant vis dar įkaitusių grotelių ir palikite mišiniui veikti valandą.