Jei virtuvėje dažnai tenka naudoti svogūnus kulinariniams šedevrams kurti, tikriausiai žinote, kaip sunku atsikratyti kvapo, įsigėrusio į rankų odą.
Nei muilas, nei indų ploviklis nepadeda nuplauti „aromato”.
Tačiau neskubėkite nusiminti – vis dar yra vienas būdas susidoroti su problema.
Jei susiduriate su poreikiu pašalinti nešvarumus nuo delnų ir neutralizuoti nemalonų kvapą, naudokite kepimo sodą.
Ją reikia tepti ant šlapių rankų, o tada lengvai jas patrinti kartu.
Galiausiai nuplaukite rankas po tekančiu vandeniu ir nusausinkite rankšluosčiu. Būtų gerai naudoti maitinamąjį kremą.
Šis metodas taip pat tinka pašalinti žuvies kvapą.
O kaip dėl pjaustymo lentelės? Yra būdas pašalinti kvapą ir iš virtuvės įrankių.
Pabarstykite lentelę druska ir patrinkite ją puse citrinos. Taip pjaustymo lentelės paviršius bus nuvalytas, dezinfekuotas ir maloniai kvepės.