Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip atsikratyti svogūnų, žuvies ir kopūstų kvapo virtuvėje

Blogas kvapas virtuvėje
2 min. skaitymo

Svogūnų, keptos mėsos, žuvies ar kopūstų kvapai dažnai užsibūna virtuvėje daug ilgiau, nei norėtųsi. Jie įsigeria į drabužius, užvaldo koridorių ir išlieka net po intensyvaus vėdinimo. Nors maisto gaminimas suteikia namams jaukumo, nemalonūs kvapai gali greitai sugadinti gaivumo pojūtį. Laimei, egzistuoja paprasti, natūralūs ir veiksmingi būdai jiems neutralizuoti.

5 veiksmingi būdai pašalinti maisto kvapus

1. Užvirinkite citriną

Citrina puikiai gaivina orą ir neutralizuoja kvapus.

  • Į puodą su verdančiu vandeniu įdėkite perpjautą citriną arba jos žieveles.
  • Virkite apie 10 minučių – garai veiksmingai išsklaido nemalonų kvapą.
  • Norėdami stipresnio efekto, įberkite šaukštą kepimo sodos.
  • Galite naudoti citrinos likučius po kepimo ar marinavimo.

2. Užplikykite kavos tirščius arba šviežios kavos

Kava natūraliai sugeria ir užgožia aštrius kvapus.

  • Užvirinkite kavos tirščius vandenyje arba užplikykite stiprios kavos.
  • Palikite indą ant viryklės ar stalviršio – aromatas užpildys patalpą.
  • Kavos garai greitai atgaivina patalpos orą.

3. Naudokite garus su actu

Actas yra vienas veiksmingiausių natūralių kvapų neutralizatorių.

  • Į puodą įpilkite puodelį vandens ir pusę puodelio spiritinio acto.
  • Užvirinkite ir keletą minučių palaikykite ant ugnies.
  • Acto kvapas išnyksta labai greitai, o kartu panaikina ir kitus nemalonius kvapus.
Kaip atsikratyti blogo kvapo virtuvėje
Kaip atsikratyti blogo kvapo virtuvėje

4. Pasitelkite ventiliaciją ir gartraukį

Nors paprasta, ši priemonė itin svarbi.

  • Gamindami atidarykite langus, kad susidarytų skersvėjis.
  • Kiekvieną kartą ruošiant žuvį, kopūstus ar kepant riebesnį maistą įjunkite gartraukį.
  • Intensyvesnė oro cirkuliacija kvapus pašalina žymiai greičiau.

5. Dubenėlis su kepimo soda

Kepimo soda sugeria drėgmę ir kvapus.

  • Ant stalviršio padėkite atvirą indą su kepimo soda.
  • Palikite per naktį arba laikykite virtuvėje gaminant.
  • Reguliariai keiskite, kad veiksmingumas išliktų maksimalus.

Naudodami kelis paprastus buities triukus – citriną, kavą, actą, kepimo sodą ir tinkamą ventiliaciją – galite greitai ir natūraliai pašalinti virtuvėje užsilaikiusius kvapus. Tai ne tik efektyvu, bet ir visiškai saugu bei nereikalauja jokių specialių priemonių.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.