Arizonos universiteto maisto saugos specialistė Margaret Cooper teigė, kad svogūnų, česnakų ir imbiero laikymas šaldytuve sutrumpina jų galiojimo laiką ir prisideda prie pelėsio atsiradimo. Apie tai rašo „DailyMail„.
Svogūnus ir česnakus reikėtų laikyti vėsioje ir sausoje vietoje, kurioje temperatūra būtų ne aukštesnė kaip 18 °C (65 °F), sakė Cooper. Drėgna ir šalta šaldytuvo aplinka pagreitina krakmolo virsmą cukrumi, todėl daržovės praranda kietumą, tampa minkštos ir vandeningos.
Ekspertė pridūrė, kad tinkamomis sąlygomis – sausoje ir gerai vėdinamoje vietoje – svogūnus galima laikyti nuo trijų iki šešių mėnesių. Svarbu nedėti jų į maišelius, nes taip susidaro drėgmės perteklius ir atsiranda pelėsis.
Šaldytuve paliktas imbieras taip pat gali supelyti ir sukietėti. Tuo tarpu šalto laikymo sąlygos neigiamai veikia skonį, nes sumažėja jo aštrumas. Cooper rekomenduoja neluptą imbierą laikyti taip pat kaip svogūnus ir česnakus – vėsioje ir sausoje vietoje. Tokiomis sąlygomis jis išliks šviežias kelias savaites.
Parašyti komentarą