Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mano firminė krevečių užtepėlė: paslaptis, atskleista po ilgų bandymų

Krevečių užtepėlė
3 min. skaitymo

Krevečių užtepėlė visada buvo mano mėgstamiausias užkandis. Kartą teko lankytis pas draugus ir jie patiekė kažką absoliučiai neįtikėtino. Tai buvo krevečių užtepėlė, bet tokia, kurios skonis tiesiog sprogo burnoje. Negalėjau nustoti jos valgyti! Paklausus recepto, draugė tik pasakė: „Oi, čia mano mamos receptas, ji viską daro iš akies.” Aišku, tai manęs nepatenkino. Teko eksperimentuoti namie ilgai, kol galiausiai, po daugybės bandymų ir klaidų, pavyko atkartoti ir netgi patobulinti tą nuostabų skonį. Dabar tai yra mano firminis užkandis, kurį visada gaminu ypatingoms progoms. Dalinuosi juo su jumis, tikiuosi, kad jums patiks taip pat, kaip man!

Nuostabios krevečių užtepėlės receptas

Ingredientai:

250 g šaldytų krevečių (naudoju dideles, virtas ir nuluptas, bet tinka ir mažesnės)

100 g kreminio sūrio (aš renkuosi klasikinį, ne riebų)

3 šaukštai majonezo (geriau naudoti kokybišką, ne per riebų)

1 skiltelė česnako, smulkiai sutarkuota arba išspausta

1/4 raudonojo svogūno, labai smulkiai supjaustyto

1/2 citrinos sultys

Šviežios smulkintos krapų šakelės, gausiai

Žiupsnelis druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Aštrumo mėgėjams: 1/4 smulkiai supjaustytos Chalapos paprikos (jalapeño)

 

Paruošimas:

1. Krevečių paruošimas: Jei naudojate šaldytas krevetes, atšildykite jas ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad neliktų vandens pertekliaus. Tai labai svarbu, nes per didelis drėgmės kiekis sugadins užtepėlės tekstūrą. Aš visada smulkiai supjaustau krevetes, palikdamas kelias didesnes dekoravimui.

 

2. Ingredientų maišymas: Dideliame dubenyje sumaišykite kreminį sūrį, majonezą ir citrinos sultis iki vientisos masės.

 

3. Skonių sluoksniai: Į gautą masę sudėkite smulkintą česnaką, raudonąjį svogūną ir smulkintus krapus. Jei mėgstate aštriau, dabar pats laikas įdėti ir smulkintą Chalapos papriką. Viską gerai išmaišykite.

 

4. Krevetės: Sudėkite paruoštas krevetes ir atsargiai išmaišykite, kad jos pasiskirstytų tolygiai.

 

5. Paskutiniai štrichai: Pagardinkite druska ir pipirais. Būtinai paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite skonį. Man patinka, kai jaučiasi gaivus citrinos prieskonis, todėl kartais įdedu dar šiek tiek.

 

6. Atšaldymas: Perkelkite užtepėlę į sandariai uždaromą indą ir atšaldykite šaldytuve bent 30 minučių. Geriausia – valandą ar ilgiau. Kuo ilgiau užtepėlė pastovės, tuo geriau susijungs visi skoniai.

 

7. Patiekimas: Patiekite su paskrudinta balta duona, traškučiais ar šviežiomis daržovėmis, pavyzdžiui, saliero stiebais. Papuoškite keliais krapų lapeliais.

Skanioji užtepėlė su krevetėmis
Skanioji užtepėlė su krevetėmis

Šis receptas yra mano asmeninė klasika. Jis puikiai tinka tiek kasdieniams užkandžiams, tiek šventiniam stalui. Tikiuosi, kad ir jūs jį pamėgsite. Skanaus!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.