Kai tik pastebėsite, kad tarka pradėjo gaminti beformę masę, tai reiškia, kad tarkavimo įtaisas – atšipo. Neskubėkite pirkti naujos tarkos – senajai galite suteikti antrą gyvenimą.
Kaip pagaląsti atšipusią tarką
Tarka yra tas pats peilis, tik figūrinės formos. Taigi, bet kurią akimirką ji gali atšipti ir pradėti traiškyti daržoves, užuot jas smulkiai supjausčiusi. Virtuvės prietaisui greitai atkurti buvusį aštrumą nereikės daug laiko.
Tarką galite pagaląsti įprastu peiliu. Šis įrankis su aštriu ašmeniu padės pašalinti mikroskopinius įlenkimus ir grąžins tarkai pradinę funkciją.
Naudokite peilį su mažu, bet tvirtu ašmeniu. Padėkite tarką ant stalo ant medinės lentos, kad ji tvirtai laikytųsi. Peilio galiuku iš vidinės pusės praeikite per skylutę. Kelis kartus pajudinkite peilį, tarsi trauktumėte drožles.
Kaip pagaląsti atšipusią tarką
Tęskite tuo pačiu būdu ir su kitomis skylutėmis. Stenkitės nepraleisti nė vienos, kad galėtumėte jas visas pagaląsti. Jei darbas su peiliu jums atrodo gana pavojingas (o taip iš tiesų yra), naudokite mažą apvalią dildę.
Iš tiesų šis įrankis ir skirtas tokiems metalo darbams. Tad pagaląskite tarką taip, kad ji būtų aštresnė nei nauja iš parduotuvės. Ir nepamirškite vieno dalyko – jei teisingai elgsitės su savo virtuvės pagalbininke, vėliau tarkos galąsti nereikės.
Nieko ypatingo daryti nereikia. Tiesiog įsitikinkite, kad ant tarkos nelieka maisto likučių ir jie neišdžiūsta, nes tai sukels metalo koroziją. Be to, tokią tarką bus gana sunku nuplauti.
Skylutes valykite kietu šepečiu, o ne kempine. Kai tarka visiškai išdžius, laikykite spintelėje. Neleiskite kitiems virtuvės prietaisams liesti tarkos ašmenų. Geriau ją suvynioti į popierių ar audeklą.