Tinkamas kiaušinių laikymas daugeliui kelia tikrą iššūkį. Ar juos laikyti sandėliuke, ar visada iš karto dėti į šaldytuvą? Kaip patikrinti jų šviežumą nesulaužant lukšto? Štai praktiški atsakymai į šiuos klausimus.
Kiaušiniai – tai sveikas maisto produktas, kuris turėtų būti įtrauktas į kiekvieną subalansuotą mitybą. Juose yra net 13 vitaminų ir mineralų, o vienas kiaušinis aprūpina apie 20 % dienos vitamino C ir B poreikio.
Taip pat verta žinoti, kad kiaušiniai yra puikus baltymų šaltinis. Įdomu tai, kad žmogaus organizmas šiuos baltymus pasisavina itin gerai – geriausiai iš visų maisto produktų. Tačiau kaip kiaušinius laikyti, kad išlaikytume visas jų naudingas savybes? Kaip sužinoti, ar jie vis dar švieži?
Kaip patikrinti, ar kiaušinis šviežias?
Kartais nesame tikri, ar kiaušiniai dar tinkami vartoti. Tokiu atveju galima pasinaudoti paprastu ir greitu testu.
Tiesiog įdėkite kiaušinį į stiklinę ar dubenį su vandeniu. Šviežias kiaušinis nuskęs, o sugedęs – iškils į paviršių. Jei kiaušinis plūduriuoja – jokiu būdu jo nevalgykite.
Kaip laikyti kiaušinius? Sužinokite svarbiausias taisykles
Grįžus iš parduotuvės dažnai paliekame pirkinių maišus ir tik vėliau pradedame juos išpakuoti. Tačiau kiaušinius verta iškart sudėti į tinkamą vietą, ir tai turi būti ne tik tinkama, bet ir teisinga padėtis.
Kai išimate kiaušinius iš dėžutės ar kitos pakuotės, juos reikia padėti smailiuoju galu žemyn, o platesniu – į viršų. Tai svarbu, nes daugelis žmonių elgiasi priešingai. Tokiu būdu trynys išlieka tinkamoje – centrinėje – padėtyje, todėl kiaušinis ilgiau išlieka šviežias.
Kiaušiniai šaldytuve ar sandėliuke?
Kartais net ir nedidelis neatidumas gali lemti, kad kiaušiniai sugenda. Todėl labai svarbu pasirinkti tinkamą vietą jų laikymui. Ir tai – ne sandėliukas, o šaldytuvas. Kiaušinius reikėtų laikyti vėsiai.
Jei šaldytuvo neturite, rinkitės kitą vėsią ir tamsią vietą. Tai ypač aktualu ne tik sugedus šaldytuvui, bet ir tuo atveju, kai, pavyzdžiui, ruošiatės kepti pyragą.
Parašyti komentarą