Sužinokite, kaip naudojant orkaitę sumažinti energijos suvartojimą ir kartu mėgautis skaniu maistu. Tai labai paprasta – tereikia pakeisti kai kuriuos savo įpročius.
Orkaitė yra vienas praktiškiausių prietaisų bet kurioje virtuvėje. Joje galima gaminti skanius patiekalus, pavyzdžiui, pyragus, biskvitinius pyragus, kepsnius ar traškią duoną. Tačiau ar visi žinome, kaip efektyviai ją naudoti?
Daugelis kepimo entuziastų neįsivaizduoja gyvenimo be orkaitės. Nepaisant jos privalumų, ji yra gana daug energijos naudojantis prietaisas, ypač ilgai kepant mėsą. Paprastai didelis orkaitės energijos suvartojimas susijęs su pasirinktu veikimo režimu ir jos naudojimo būdu.
Kaip efektyviai naudoti orkaitę?
Efektyvus orkaitės naudojimas prasideda nuo tinkamų darbo režimų pasirinkimo. Pavyzdžiui, šiuolaikiniai modeliai siūlo įvairias galimybes, pavyzdžiui, viršutinį ir apatinį kaitinimą, kepimo funkcijas, greitąjį kaitinimą arba termocirkuliaciją. Kiekviena iš šių parinkčių skirtingai naudoja energiją.
Viena iš energijos taupymo gudrybių – anksti išjungti orkaitę – likus maždaug 10 minučių iki kepimo pabaigos. Šiuolaikinės orkaitės išlaiko reikiamą vidaus temperatūrą be papildomų energijos sąnaudų. Taip pat svarbu kepimo metu neatidaryti durelių, nes tai turi įtakos šilumos išsiskyrimui.
Orkaitės šilumos panaudojimas
Orkaitę taip pat galite naudoti patalpoms šildyti. Šaltesnėmis dienomis, baigę kepti, tiesiog atidarykite orkaitės dureles, kad šiluma pasklistų po visą patalpą. Tai puiki gudrybė, ypač tada, kai radiatoriai nebešildo.
Nepamirškite saugumo, ypač jei namuose yra vaikų ar naminių gyvūnų – atvira orkaitė gali būti pavojinga. Laikydamiesi šių paprastų taisyklių, galite sumažinti orkaitės naudojimo išlaidas ir tuo pat metu namuose ruošiamą maistą paversti patogesniu.
Šaltinis: gadzetomania.pl
Parašyti komentarą