Be česnako sunku įsivaizduoti daugelio patiekalų, padažų, konservų ir kitų valgių gaminimą. Smulkintą česnaką dedu beveik į viską, išskyrus plovą.
Turiu dvi česnako traiškymo priemones: seną česnakų spaustuką, pirktą dar sovietmečiu, ir naują – įsigytą kinų prekių parduotuvėlėje.
Spaustukai, žinoma, yra patogūs, bet kartą, kai svečiavomės pas vyro tėvus sodyboje ir aš norėjau paruošti padažą šašlykui, neradau nė vieno įrankio česnakui susmulkinti. Pradėjau galvoti – kaip tai padaryti?
Žinoma, buvo peilis, kuriuo galima supjaustyti česnako skilteles, bet tai užimtų daug laiko. Galėjau naudoti tarką, bet man nemalonu smulkinti česnaką tokiu būdu – tarkos dantukuose lieka per daug likučių, o po to ją sunku išplauti.
Tada ėmiau ieškoti spaustuko pakaitalo. Stalčiuje radau tik šakutes ir šaukštus.
Bet kodėl gi nepanaudoti šakutės? Nusprendžiau, kad tai bus puiki proga.
Vienai skiltelėms užtenka kelių sekundžių – ir smulkiai sugrūstas česnakas paruoštas.
Iš pradžių pabandžiau česnaką tarsi tarkuoti su šakute – viskas pavyko puikiai!
Vėliau nusprendžiau išmėginti kitą būdą. Prispaudžiau šakute česnako skiltelę iš vienos pusės.
Tada pasukau šakutę skersai ir dar kartą prispaudžiau.
Ta pačia technika sutraiškiau ir kitą česnako skiltelės pusę. Kai liko mažas gabalėlis, padėjau jį ant pjaustymo lentelės ir prispaudžiau šakute iš viršaus.
Šis paprastas ir puikus metodas man visada „gelbsti“, kai po ranka neturiu česnakų spaustuko.
Jei jums ši česnako smulkinimo technika atrodo naudinga buityje, paspauskite „patinka“ ir pasidalykite straipsniu socialiniuose tinkluose. Būsime dėkingi ir už jūsų komentarus!
Parašyti komentarą