Sužinokite, kaip įveikti amžiną svogūnų pjaustymo iššūkį ir išvengti ašarų virtuvėje. Pamirškite nepatogius akinius, kramtomąją gumą ir kitus abejotinus metodus! Štai paprastas ir veiksmingas triukas, kuris naudojamas jau daugelį metų: prieš pjaustydami svogūną, sutepkite peilio ašmenis alyvuogių aliejumi.
Kodėl tai veikia?
Pjaustant svogūną išsiskiria sieros rūgšties dujos, kurios dirgina akis ir sukelia ašarojimą. Alyvuogių aliejus sukuria ploną apsauginį sluoksnį ant peilio ašmenų, kuris „pagauna“ šias dujas ir neleidžia joms pasiekti jūsų akių.
View this post on Instagram
Dar keli patarimai:
- Aštrus peilis: kuo aštresnis peilis, tuo mažiau pažeidžiamas svogūno minkštimas ir tuo mažiau išsiskiria dirginančių dujų.
- Šaldytuvas: prieš pjaustymą palaikykite svogūnus šaldytuve 30-45 minutes. Žema temperatūra sulėtins chemines reakcijas ir sumažins dujų išsiskyrimą.
- Vėdinimas: pjaustykite svogūnus gerai vėdinamoje patalpoje arba po įjungtu gartraukiu.
Išbandykite šį paprastą triuką ir mėgaukitės svogūnų pjaustymu be ašarų!