Žiemą atėjus šalčiams norisi malonių ir šiltų gėrimų. Kartais karštas vynas tampa neįdomus ir norisi kažko naujo ir neįprasto.
Pateikiame penkis gėrimų receptus, kurie jums labai patiks ir sušildys sielą bei visą kūną net esant stipriam šalčiui. Šie gėrimai, puikus pasirinkimas, kai už lango tikra šalta žiema.
Penki nepakartojami gėrimai, kurie jus sušildys
Martini su prieskoniais
Reikės:
- 25 ml degtinės
- 45 l grietinėlės likerio
- 45 ml moliūgų likerio
- ledo
- 1 žiupsnelio malto cinamono
- 1 žiupsnelio maltų muskato riešutų
- Sumaišykite alkoholinius gėrimus.
- Įdėkite ledo ir purtykite apie 1-2 minutes.
- Supilkite į stiklinę su martini, užbarstykite cinamono, maltais muskato riešutais ir patiekite.
Migdolų šokolado kava
Šio gėrimo produktų derinys suteikia šilumos ir komforto pojūtį.
Reikės:
- 20 ml migdolų likerio (galima naudoti „Amaretto“)
- 15 g kakavos
- 220 ml karštos kavos
- Išvirkite kavą ir supilkite į puodelį, į ją įpilkite kakavos, o paskui likerio.
- Puodelį galite papuošti plakta grietinėle ir šokolado drožlėmis.
Karštas vaisių punšas
Toks gėrimas šaltu oru yra tiesiog nepakeičiamas. Citrusinių vaisių, brendžio ir medaus derinys daro jį ne tik skanų, bet ir sveiką.
Struktūra:
- 45 ml obuolių brendžio
- 45 ml apelsinų likerio
- 20 ml žaliųjų citrinų sulčių
- 1 šaukštelis medaus
- 2 žiupsneliai apelsino žievelės
- karštas vanduo
- Į stiklinę airiškos kavos supilkite likerius ir žaliųjų citrinų sultis, įdėkite medaus.
- Supilkite karštą vandenį ir pabarstykite apelsino žievele. Maišykite ilgu šaukštu. Papuošti galite obuoliais ir apelsinais.
Gėrimas su kiaušiniu
- 1/3 puodelio 2% pieno
- 2/3 puodelio kiaušinio
- 1 valgomasis šaukštas brendžio
- 45 ml Espresso kavos
- muskatas – nebūtina
- Pieną, išplaktus kiaušinius ir brendį supilkite į indą, pašildykite orkaitėje iki 70–80 laipsnių.
- Išvirkite Espresso kavos ir sumaišykite su pienu ir kiaušiniais. Nuimkite putas ir pabarstykite muskatu.
Obuolių sidras su prieskoniais
Kitas klasikinis gėrimas. Jis gali būti geriamas šaltas arba karštas.
Struktūra:
- 2 l obuolių sidro
- 3 cinamono lazdelių
- 1 arbatinis šaukštelis kvapiųjų pipirų
- 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių
- 1/3 puodelio rudojo cukraus
- Sidrą ir cinamono lazdeles įdėkite į dubenį (galite naudoti puodą storu dugnu).
- Įpilkite pipirų ir gvazdikėlių, bet suvyniokite juos į marlę (marlės maišelį).
- Įpilkite rudojo cukraus.
- Užvirkite ant didelės ugnies.
- Sumažinkite ugnį ir palaikykite dar 7–10 minučių.
- Prieš patiekdami išimkite cinamoną, pipirus ir gvazdikėlius.