Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Aguonų pyragas su kavos kremu

Šis aguonų pyragas su kavos kremu yra tiesiog pasakiško skonio. Primena tiramisu ir sausainius su aguonomis. Lengvai pasigaminsite pagal pateiktą receptą.

Pagaminsite per:120 min.
Porcijos:8
Paruošimas
1. Biskvito kepimas. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių.

2. Nusausinkite. Aguonas sutrinkite per mėsmalę su smulkiomis grotelėmis vieną kartą.

3. Aguonas išplakite su puse nurodyto kiekio cukraus.

4. Suberkite maltas aguonas ir išmaišykite. Įdėkite išsijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, vėl švelniai sumaišykite.

5. Išplakite kiaušinių baltymus su likusiu cukrumi.

6. Į tešlą įpilkite ketvirtadalį baltymų ir atsargiai išmaišykite. Likusius išplaktus baltymus sumaišykite su aguonų mase. Maišykite švelniai su mentele sukamaisiais judesiais iš apačios į viršų.

7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių, kol iškeps, tai truks maždaug 35–40 minučių. Atvėsinkite. Tada išimkite ir supjaustykite į 3 paplotėlius.

8. Gaminame kremą. Kavą sumalkite į miltelius ir supilkite į maskarponę (kambario temperatūros). Plakite mikseriu iki vientisos masės. Įpilkite atšaldytą grietinėlę ir vėl išplakite. Pabaigoje įpilkite cukraus pudros.

9. Biskvitą susluoksniuokite pertepdami kremu. Pyrago viršų pabarstykite kakava.
Ingredientai
* Biskvitui:
* Aguonos 300 g
* Kiaušinių 7 vnt
* Cukraus 300 g
* Miltų 70 g
* Kepimo miltelių 1 šaukštelis
* Pertepimui:
* Maskarponės 500 g
* Tirpi kava 2 šaukšteliai
* Grietinėlės 33 proc. 150 ml
* Cukraus pudra 100 g
* Kakavos miltelių 1 v. šaukštas
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Panašus straipsniai