Amerikietiškas sūrio pyragas su jogurtu

Šio sūrio pyrago išskirtinumas ne tik jogurtas, bet ir tai, jog jis keptas ir be kiaušinių.

Pagaminsite per:60 min.
Kategorija:Pyragai
Virtuvė:Amerikos
Porcijos:4
Paruošimas
1. Paduko ingredientus sumaišiau tarpusavy ir priplojau prie sviestiniu popieriumi išklotos kepimo formos atsidarančiais kraštais (naudojau 20cm skersmens, bet galima ir keliais cm didesnę).

2. Visus įdaro ingredientus sublenderiavau ir supyliau ant paduko.

3. Kelis kartus trinktelėjau į stalą, kad iš pyrago pasišalintų nereikalingi oro burbulai, o viršus išsilygintų.

4. Pašoviau į 175C orkaitę 35min. (orkaitės dugne pastačiau skardą su vandeniu).

5. Išjungiau kaitrą ir palikau dar 10min vėsti.

6. Ištraukus per centrą atrodys neiškepę, bus skytoka - taip turi būti. Paliki jį vėsti ir viskas susijungs.

7. Atvėsus, maždaug po pusvalanduko, dėki pyragą nakčiai į šaldytuvą ir jis visiškai sutvirtės.
Ingredientai
* PADUKUI
* Riešutų miltai | 200g
* Tirpintas sviestas ar kokosų aliejus | 60g
* Ksilitolis ar kitoks saldumas | keli valgomi šaukštai (nebūtina)
* Žiubsnis druskos
* ĮDARUI
* Varškė ar tepamas sūris | 650g
* Jogurtas | 500g
* Ksilitolis arba kitoks saldumas | 100g
* Citrinos sultys ir tarkuota žievelė | po 1vš
* Migdolų miltai | 25g
* Vanilės esencija | keli lašai
* Visi ingredientai kambario temperatūros. Tai svarbu norint, kad nesutrukinėtų pyragas.
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Back to top button