Amerikietiškas sūrio pyragas su jogurtu

Šio sūrio pyrago išskirtinumas ne tik jogurtas, bet ir tai, jog jis keptas ir be kiaušinių.

Pagaminsite per:60 min.
Kategorija:Pyragai
Virtuvė:Amerikos
Porcijos:4
Paruošimas
1. Paduko ingredientus sumaišiau tarpusavy ir priplojau prie sviestiniu popieriumi išklotos kepimo formos atsidarančiais kraštais (naudojau 20cm skersmens, bet galima ir keliais cm didesnę).

2. Visus įdaro ingredientus sublenderiavau ir supyliau ant paduko.

3. Kelis kartus trinktelėjau į stalą, kad iš pyrago pasišalintų nereikalingi oro burbulai, o viršus išsilygintų.

4. Pašoviau į 175C orkaitę 35min. (orkaitės dugne pastačiau skardą su vandeniu).

5. Išjungiau kaitrą ir palikau dar 10min vėsti.

6. Ištraukus per centrą atrodys neiškepę, bus skytoka - taip turi būti. Paliki jį vėsti ir viskas susijungs.

7. Atvėsus, maždaug po pusvalanduko, dėki pyragą nakčiai į šaldytuvą ir jis visiškai sutvirtės.
Ingredientai
PADUKUI
Riešutų miltai | 200g
Tirpintas sviestas ar kokosų aliejus | 60g
Ksilitolis ar kitoks saldumas | keli valgomi šaukštai (nebūtina)
Žiubsnis druskos
ĮDARUI
Varškė ar tepamas sūris | 650g
Jogurtas | 500g
Ksilitolis arba kitoks saldumas | 100g
Citrinos sultys ir tarkuota žievelė | po 1vš
Migdolų miltai | 25g
Vanilės esencija | keli lašai
Visi ingredientai kambario temperatūros. Tai svarbu norint, kad nesutrukinėtų pyragas.
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Back to top button