Amerikietiškų mielinių spurgų receptas

Tai turbūt geriausios spurgos. Šių spurgų žavesys yra tas, kad net kitą dieną po kepimo jos išlieka šviežios ir minkštos. Pasigaminkite greitai ir lengvai pagal žemiau pateiktą receptą.

Pagaminsite per:160 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Mieles ištirpiname piene. Įpilkite kambario temperatūroje ištirpinto sviesto, įmuškite kiaušinius, cukrų ir druską.

2. Sumaišykite. Palaipsniui įpildami miltų, minkykite tešlą. Jei reikia, įpilkite daugiau miltų, kad tešla būtų minkšta, elastinga ir neliptų prie rankų.

3. Iš tešlos suformuokite rutulį, dėkite į aliejumi išteptą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šiltą vietą, kad iškiltų. Tai užtruks apie 1,5–2 valandas - per tą laiką tešlos tūris turėtų padvigubėti.

4. Tešlą suspauskite, iškočiokite į maždaug 2 cm storio sluoksnį.

5. Iškirpkite apskritimus, tam panaudokite didesnį puoduką.

6. Taurele išpjaukite nedideles skylutes centre.

7. Palikite 15-20 minučių kambario temperatūroje, kad spurgos iškiltų. Įkaitinkite aliejų ir kepkite spurgas iki aukso rudos spalvos iš abiejų pusių, maždaug 3 minutes iš vienos pusės.

8. Iškeptas spurgas padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pertekliniai riebalai nuvarvėtų.

9. Tada pavoliokite į cukraus pudros ir cinamono mišinį.

10. Skanaus!
Ingredientai
Kvietiniai miltai 550 g
Cukraus 160 g
Sausosios mielės (maždaug 2 šaukšteliai) 15 gramų
Druska 1/2 šaukštelio
Pienas 170 ml
Kiaušiniai 2 vnt
Sviestas 150 g
Aliejaus
Cukraus pudra 25 g
Apibarstymui cinamono 5 g
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button