Tobulo skonio ir išvaizdos kepta antis su apelsinų marinatu. Papuoš jūsų Šv. Kalėdų stalą.
Pagaminsite per: | 120 min. |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Antį nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluoščiu. Sumaišome visus marinato ingredientus ir įtriname antį iš išorės ir vidaus, apvyniojame maistine plevele ir paliekame marinuotis šaldytuve per naktį. Anties krūtinėlę pabadome šakute, dėdame į kepimo rankovę ir kepame 180 lapsnių temperatūroje 1,5 val. Atsargiai prapjauname kepimo rankovės viršų, antį pašlakstome susidarusiais riebalais, kepame dar apie 30-40 min, kol gražiai apskrunda. Antį įsukame į foliją ir paliekame pastovėti apie 15-20 min.
Ingredientai
* Šviežios anties (visos)
* Marinatui:
* 5 v. š. aliejaus
* 5 a. š. mėgstamų vištienos prieskonių
* 2 a. š. česnakinio mišinio (paprika, česnakai, juodieji pipirai)
* druskos pagal skonį
* 1 apelsino sulčių
* 1/2 apelsino nutarkuotos žievelės
* 2 v. š. medaus
* Marinatui:
* 5 v. š. aliejaus
* 5 a. š. mėgstamų vištienos prieskonių
* 2 a. š. česnakinio mišinio (paprika, česnakai, juodieji pipirai)
* druskos pagal skonį
* 1 apelsino sulčių
* 1/2 apelsino nutarkuotos žievelės
* 2 v. š. medaus
Siųsti atsiliepimą