Kalėdos – tai metas, kai mūsų namus pripildo šilumos ir supratimo harmonija, o šviežio kepinio kvapas gali sukelti pačius švelniausius prisiminimus.
Šiomis šventėmis šventės neįmanoma įsivaizduoti be ypatingų saldžių desertų. Sausainiai padės sukurti nepamirštamą džiaugsmo ir tarpusavio meilės atmosferą.
Sausainių receptas
Laikas: 1 val. 35 minutės
Ingredientai:
- 300 g miltų;
- 200 g maltų graikinių riešutų;
- 120 gramų cukraus pudros;
- 200 gramų sviesto;
- 1 kiaušinis;
- cukraus pudros papuošimui.
Paruošimas:
- Miltus, riešutus ir cukraus pudrą suberkite ant tešlai skirtos lentos.
- Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir peiliu susmulkinkite ingredientus į smulkius trupinius.
- Įmuškite kiaušinį ir išminkykite vientisą tešlą. Minkykite ją apie 5 minutes, jei reikia, pabarstykite lentą trupučiu miltų.
- Dėkite tešlą pusvalandžiui į šaldytuvą.
- Supjaustykite tešlą gabalėliais ir formuokite iš jų rutuliukus, tada sausainius.
- Sudėkite juos ant 2 kepimo skardų, išklotų popieriumi, ir kepkite kiekvieną skardą apie 20 minučių 170 laipsnių temperatūroje.
- Iškepusius apvoliokite cukraus pudroje.