Antis su kmynais ir obuoliais

Vienas paprasčiausių receptų, kaip paruošti antį įvairioms šventėms. Antis dažniausiai kepama Šv. Velykų, Šv, Kalėdų, Naujųjų Metų progomis.

Pagaminsite per:60 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Nukapojam anties sparnus (paliekam vieną dalį), pašalinam riebalus iš vidaus, uodegą. Pjaunam per nugarinę dalį ir darom išklotinę, išpjovę dalį kaulo per visą antį.

2. Česnakus sumaišome su druska, cukrumi ir kmynais ir gauta mase padengiame antį. Palaikom apie 2 val. oda žemyn.

3. Dedame į kepimo skardą, užpilame sultimis, uždengiame folija ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200℃. Kepame 20 - 30 minučių, tada atidengiame foliją ir kepame toliau dar 20 minučių. Tuomet antį apverčiame oda į viršų, patepam riebalais, pabarstom stambia druska, sudedam nuskustus ir per pusę perpjautus obuolius be sėklalizdžių.

4. Antį ir obuolius apdedame kmynų mase ir vėl dedame į orkaitę. Kepame dar 20 minučių iki 220 ℃ įkaitintoje orkaitėje, kol antis apskrus, o obuoliai susprogs.
Ingredientai
* 1 anties
* 4 "Granny smith" obuolių
* 100 g kmynų
* 50 g tarkuotų česnakų
* 30 g druskos
* 30 g cukraus
* 700 ml - 1 l obuolių sulčių
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button