Baltarusiški lietiniai blynai iš grikių miltų

Šiuos nuostabius grikių blynus labai skanu patiekti su uogiene, medumi ar įvairaus skonio sirupais. Rekomenduojame kiekvieną blyną sutepti sviestu - taip jie pasidarys minkštesni ir kvapnesni.

Pagaminsite per:25 min.
Porcijos:12
Paruošimas
1. Sumaišykite ir išsijokite kvietinius ir grikių miltus.

2. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinį ir pieną.

3. Lėtai supilkite pieno mišinį į miltus ir sumaišykite tešlą. Įdėkite cukraus ir druskos pagal skonį, sumaišykite.

4. Blynus kepkite aliejumi pateptoje keptuvėje. Rekomenduojame kepti apie po pusę minutės iš vienos pusės ir iš kitos.

5. Iškeptus skaniuosius blynus sutepkite sviestu.
Ingredientai
Kvietinių miltų 200 g
Grikių miltų (arba grikių dribsnių, sumaltų kavos malūnėlyje arba trintuve) 50 g
Kiaušinis 1 vnt
Pieno (kiekis gali priklausyti nuo miltų) 400 – 500 ml
Druskos ir cukraus pagal skonį
Medaus, uogienės ar kitų priedų pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button